Bűnügy [2019. december 2., hétfő]
Az ünnepek alatt is biztonságban!

Az Adventi időszak a karácsonyra való lelki felkészülés időszaka. Lelkünk mellett a bevásárlóközpontok is díszbe öltöznek, amelyek az ünnep közeledtével egyre inkább megtelnek vásárlókkal. Az ünnepi hangulatban azonban sokan megfeledkeznek a legalapvetőbb vagyonbiztonsági szabályokról. Kérjük, tegyen saját biztonsága érdekében, hogy az évvégi ünnepek minél nyugodtabban, meghittebben teljenek!

Fokozottan figyeljen értékeire, ha forgalmas helyen, tömegben tartózkodik!
• Értékeit, iratait, mobiltelefonját ne tárolja a táskája külső zsebében, kosra tetején. Mindig helyezze azokat táska zárható részébe, vagy belső zsebébe.
• Vásárlás, válogatás közben ne hagyja pénztárcáját, táskáját a bevásárló kocsiban.
• Fokozottan figyeljen bankkártyája PIN kódjának biztonságára. Azt ne tartsa a kártyával azonos helyen, bankkártya használat során ügyeljen arra, hogy a kódját illetéktelen személy ne láthassa.
• ATM használatát megelőzően győződjön meg róla, hogy az automata sértetlen, azon utólagos változtatás nem észlelhető (különös tekintettel a kártya befogadó részére és a pénz kiadó ablakra). Amennyiben elváltozást észlelne, értesítse az üzemeltetőt az automatán elhelyezett telefonszámon.
• Lehetőség szerint vegye igénybe az áruházakban kialakított értékmegőrzőket.
• Értékeit ne hagyja a gépjárművekben. Az elkövetők a legkisebb haszon reményében is betörik a gépjármű ablakait, feltörik annak zárját. Akár egy hátrahagyott üres táska is vonzó lehet számukra, hiszen annak tartalmáról nem tudnak meggyőződni, mielőtt betörnék a gépkocsi ablakát, ezzel anyagi jelentős anyagi károkat okozva.
• Gépkocsiját, kerékpárját mindig biztonságosan zárja le. Lehetőség szerint zárt, őrzött parkolóban hagyja a járművét.

Amennyiben az ünnepek alatt hosszabb időre elutazik, gondoskodjon otthona biztonságáról.


• Megállapodhat szomszédjával, figyeljen az ön ingatlanjára és ezt

tegye meg ön is, ha a szomszédok vannak távol.
• Illetéktelen személyek ne szerezzenek tudomást utazási szándékáról. Lehetőség szerint ezt az információt ne tegye közzé a közösségi oldalakon.
• Ügyeljen arra, hogy az ünnepek során, az interneten közzétett fotóin ne látszódjanak a lakásában elhelyezett értékek, jelentős értékű műszaki eszközök.

Fokozottan ügyeljen a KRESZ szabályaira a megnövekedett gépjármű- és gyalogos forgalomra tekintettel!


Békés karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kíván a
Váci Rendőrkapitányság!


A részletes tájékoztató a csatolmányban olvasható!

Feladó: Váci Rendőrkapitányság