Közélet [2019. december 20., péntek]
Karácsonyfányi cipősdoboz a városházi dolgozóktól

Immár több, mint másfél évtizedes múltra tekint vissza a Baptista Szeretetszolgálat karácsonyi kezdeményezése, amelynek lényege, hogy cipősdobozba csomagolt ajándékkal tehetjük szebbé a rászoruló gyerekek karácsonyát. Idén először a Vác Város Önkormányzata és a Polgármesteri Hivatal dolgozói is csatlakoztak az akcióhoz.
Közel nyolcvan cipősdoboz gyűlt össze ma a Városháza nagytermében, ahová a Polgármesteri Hivatalának munkatársai helyezték el azokat az ajándékokat, melyeket majd - a Baptista Szeretetszolgálat akciójához csatlakozó többi felajánláshoz hasonlóan - rászoruló gyerekekhez juttatnak el.
A városházi gyűjtést nagyrészt játékok (plüssállatok, babák, készségfejlesztő tárgyak), iskolai eszközök (tollak, ceruzák, kifestők) alkották, de higiéniai dolgok, játék ékszerek, képeskönyvek és édességek is voltak a csomagokban. A cipősdobozokat karácsonyfa alakzatot formálva helyezték el a Városháza dísztermének közepén, közvetlenül az egyik, korábban kisgyermekek által feldíszített törpefenyőfa mellett.
A péntek délutáni átadáson Matkovich Ilona polgármester elmondta: több hasonló jótékonysági kezdeményezéshez, gyűjtéshez is csatlakozni szeretnének a hivatali munkatársak a jövőben és nagy örömére sok városházi kolléga mellett több önkormányzati képviselő önzetlen segítőkészségének bizonyítéka a rengeteg ajándék. Ezeket Meláth Attila a Váci Baptista Gyülekezet lelkésze vette át, aki köszönő szavai mellett igazán impozáns adatokkal jellemezte az idei gyűjtés városunkban és hazánkban tapasztalt eredményességét.

Feladó: Városháza