Sport [2020. január 9., csütörtök]
Kézilabda – Elvitte a pontokat a megyei rivális

Hazai vereséggel indította az új naptári évet elsőosztályú női kézilabda együttesünk. A mieink a megyei rivális ellen három góllal kaptak ki a pontvadászat első körének utolsó hazai mérkőzésén: Váci NKSE – Érd 31-34 (15-18).
Mindkét csapat teljes játékoskeretet tudott nevezni. Azaz: a Békéscsabán a második félidőben lesántikáló Diószegi Nikolett is vállalni tudta a játékot. Viszont Lakatos Rita lábsérüléssel bajlódott, így jobbára csak védekezett. Hazai környezetben először lett benevezve a csapatba és lépett pályára pár percre a Székelyudvarhelyről igazolt Bálint Anna kapus. Nagy taps köszöntött egy régi-új ismerőst, a Fradiból hazatérő saját nevelést, Mészáros Reát.
A hétköznap este és az élő tévéközvetítés ellenére teltház és remek hangulat fogadta a csapatokat. Az első hálózörgetés a váciaké volt, ám gyorsan fordítottak a vendégek. Kölcsönös hetes rontás után három hazai találat jelentett újabb fordulatot, majd 6-5 után egészen 11-11-ig felváltva estek a gólok. Több alkalommal kimondottan balszerencsés volt csapatunk, emiatt is visszavette a vezetést a 21. percben az Érd (11-12). Az ellenfél kétszer annyi játékost szerepeltetett az első játékrészben csereként, és bár a hajrában feljöttünk egygólos hátrányra, az utolsó két találatnak az ellenfél örülhetett.
Mindkét oldalon kapusváltás történt a szünetet követően, nálunk Bukovszky Anna jött be az első negyedórára. Sorozatos emberelőnyeinket eleinte nem nagy hatékonysággal használtuk ki, viszont a büntetőket Kuczora Csenge magabiztosan nemesítette góllá. Ennek ellenére egy ideig már néggyel is vezetett az Érd, mivel a védekezésünk sok kívánnivalót hagyott maga után. Amikor összeszedettebben mozgott a védőfalunk, rögtön sikerült is utolérni a vendégeket (47. perc: 26-26).
A záró 10 perc 27-28-ról kezdődött, sajnos a párperces gólszünetet követően az Érd lépett ismét a győzelem felé (56. perc: 28-32). Egy hazai időkérés után átállt a váci hölgykoszorú 5+1-es védekezésre és ez megzavarta az ellenfelet: másfél perccel a lefújás előtt egy gólra feljött a Vác, ám a pontmentés már nem jött össze.
Vereségével ismét 50%-osra alakult a váciak bajnoki mérlege. Az egy tucat meccsen szerzett egy tucat pont a tabella 6. helyét biztosítja a mieink számára. Hogy végül a pontvadászat első körét végül milyen statisztikai mutatóval zárja a Vác, az a január 17-én, pénteken, a 18 órakor kezdődő, Dunaújváros elleni összecsapáson dől majd el.

Feladó: Városháza