Közélet [2020. január 27., hétfő]
Kétszer is életre keltek a hangjegyek

Egyetlen napon kétszer is megtelt a Madách Imre Művelődési Központ színházterme a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar (korábbi nevén Váci Szimfonikus Zenekar) újévi koncertjére.
Az előadások során Farkas Pál karmester köszöntötte a publikumot, és elmondta, hogy 36 éve innen indult útjára a zenekar, Vác az együttes bölcsője. S bár szinte minden nap máshol, sőt gyakran határainkon túli városokban is koncerteznek, mégis az a legnagyobb öröm a muzsikusok számára, amikor a váci közönségnek játszhatnak.
A sokszínű előadáson természetesen felcsendültek Strauss-keringők, valamint híres opera- és operettrészletek, melyeket Denk Viktória, a Magyar Színház művésznője és Bot Gábor, a szolnoki Szigligeti Színház színésze, valamint Manuel Betancourt Camino, mexikói operaénekes adott elő.
A műsorban elhangzó operett- és musicalslágerekkel a Madách Színház művészei: Simon Boglárka és Jenei Gábor táncos-komikus páros, továbbá Ress Hajnalka szórakoztatták a közönséget. A hangjegykoktélból a modernebb zenei élmény sem hiányzott. Az est fináléjában megjelent a modern, ám immár klasszikusnak mondható könnyűzene is: diszkóslágerektől az Abba-dalok egyvelegéig.

Fotó: Szabó Ferenc

Feladó: Városháza