Sport [2020. február 2., vasárnap]
Labdarúgás – Nem változott semmi

Február első vasárnapján folytatódott a másodosztályú focibajnokság. A váciak télen nem erősítettek, ott folytatták, ahol decemberben – igaz, akkor még Váchoz közelebb - abbahagyták: a vészes gólképtelenség ismét vereséget jelentett: Vác FC – Budaörs 0-1 (0-0).

A két Pest megyei csapat egyenként közel félezer kilométert utazott, hogy Balmazújvárosban lejátszhassa az egyébként váci pályaválasztói joggal megrendezett találkozót. (A mieink számára még legalább három „hazai” bajnoki szintén az NB II-ből kizárt balmaziak otthonában lesz majd!)

A tabellán jelentős ponthátránnyal sereghajtó váciak kezdték bátrabban a mérkőzést, majd a félidő felétől fokozatosan átvette az irányítást az ellenfél. Félóra elteltével a játékvezető színesítette a küzdelmet pár sárgalapos figyelmeztetéssel. A szünet előtti percekben pedig a kapujához szorította a mieinket a Budaörs, de szerencsére – és a most is magabiztosan védő Halasi Péter kapus jóvoltából - csak egy lesgólra futotta tőlük.

A térfélcsere után negyedóra kiegyenlített játékot követően egy szabadrúgást varázsolt a 16-os sarkáról a felső sarokba Zsóri Dániel, bizonyítva, hogy nem véletlenül nyerte el nemrég az adott esztendő legszebb góljáért alapított Puskás-díjat, 0-1. A kapott találat után már a váciak lettek aktívabbak, ám igazi eseményt továbbra is a gyakori laposztogatás jelentette: a meccs végére összesen hét sárgát villantott a játékvezető. A hajrában már nem változott az állás, gólszerzési lehetőségek inkább a budaörsiek előtt adódtak.

A 21 lejátszott bajnoki után 7 ponttal rendelkező Vác FC legközelebb ugyan idegenben lép pályára (február 9-én vasárnap délután kettőtől Dorogon), ám a mai „hazai” mérkőzéshez képest ehhez majd csak harmadannyi távolságot kell utaznia…

Feladó: Városháza