Sport [2020. február 8., szombat]
Kézilabda – A lényeg a két pont

Magabiztosan hozta a kötelezőt és nyerte meg a pontvadászat második körének első hazai összecsapást élvonalbeli női kézilabda együttesünk: Váci NKSE – Motherson-Mosonmagyaróvár 30-25 (15-12).

Az első percekben két váci egyenlítés után fordult a kocka, és a 3. perctől már végig itt volt az előny – igaz, ez egytől hét találatig terjedő skálán mozgott. Aztán hirtelen meglódultak a váciak: előbb – közkívánatra – Barbara Arenhart lőtt üreskapus gólt, majd ezt Hámori Konszuéla is megtette. A 14. percben, 9-3-nál minden tükörsimának tűnt. Ám előbb elkezdtük kihagyni a helyzeteket, majd mindenáron szanaszét próbálták a kapufát forgácsolni a mieink. A túloldalon viszont hat perc alatt hatszor volt eredményes az ellenfél. A meccs harmadánál mindkét edző kapust váltott, szerencsére a vendégeknek nem sikerült az egalizálás. Igaz, míg náluk Gyimesi Kitti felvállalta a góllövős felelősségét, nálunk a szünetig senki sem jutott két akciógólnál tovább.

A második félidő elejét jellemző kölcsönös bakiparádét követően sikerült visszaállítani a féltucatos váci fórt (34. perc: 19-13; 42. perc: 21-15). Mindez a valamelyest feljavult védekezésen túl elsősorban Lakatos Rita erőtől duzzadó és gólerős játékának volt köszönhető. Egy tucat perccel a lefújás előtt 25-18-nál volt a legnagyobb különbség a csapatok között. Ám egy emberelőnyös helyzetünkben mi kaptunk két gólt. Szerencsére Lakatos Ritát a gólszórásban felváltotta Kuczora Csenge: ők ketten a második félidőben esett 15 hazai gól közül 13-at vállaltak, amivel tulajdonképpen megnyerték a Vác számára a mérkőzést. A hajrában még néhány játékvezetői sípszó hergelt minden jelenlévőt, de hiába kapaszkodott, négytalálatnyi hátrányát nem tudta tovább csökkenteni a Móvár. Egy elég alacsony nívójú 60 percet követően tulajdonképpen tökéletesen érvényesült a papírforma.

Váci gólszerzők: Kuczora Csenge 10 (3); Lakatos Rita 8 (1); Kácsor Gréta 4; Diószegi Nikolett, Hámori Konszuéla és Sanja Radoszavljevics 2-2; Barbara Arenhart és Szabó Kitti 1-1.

Győzelmével csapatunk az eddig megszerzett 18 ponttal megerősítette a tabellán elfoglalt 6. helyét. Legközelebb február 15-én szombaton délután háromtól – figyelem: élő televíziós közvetítés a királyi sportcsatornán! – éppen a közvetlenül előttünk álló és ősszel Vácott is nyerő Debrecen lesz az ellenfél a civisvárosban.

Feladó: Városháza