Sport [2020. február 9., vasárnap]
Labdarúgás – Kivédekeztük

Bár ellenfelünk végigtámadta a 90 percet és egymásután végezhette el a sarokrúgásokat, sem ezekből, sem akciók után nem talált a szervezetten védekező váciak kapujába. Így az NB II-es pontvadászat 23. fordulójában: Dorog – Vác 0-0.

Mint ismeretes, a váciak a „hazai” bajnoki meccseikre egyelőre sokkal többet kénytelenek utazni, mint például ma tették azt a dorogi 90 perc lejátszása okán. A harmadakkora távolságon kívül az is reményt adhatott a váciaknak, hogy eddigi egyetlen bajnoki győzelmüket éppen aktuális ellenfelükkel szemben érték el – még augusztusban.

Talán éppen a revánsvágy fűtötte a hazaiakat a találkozó elején, amikor nagy elánnal – és sorozatos szögletekkel – igyekeztek gyorsan előnyt szerezni. Ám a vendégek felvették a kesztyűt, így kiegyenlített mezőnyjátékkal telt el az első félidő fele. A szünetig aztán pár sárgalapos figyelmeztetés és váci sérülés tarkította a nem túl izgalmas küzdelmet, a mieink egyszer még a kapufát is eltalálták. Ám a csapatok gól nélkül vonulhattak 45 perc után pihenőre.

A folytatás első perceiben mindkét oldalon voltak kapura lövési kísérletek, ám ezeket vagy a kapusok hárították könnyen, vagy el sem találták a kapufelületet. Sokkal többet birtokolta a labdát a dorogi gárda, egy óra játékidő elteltével már a 11. szögletet végezhette el a hazai csapat. Ám nagy gólhelyzet nem alakult ki. A mérkőzés hajrája is dorogi támadásokkal telt, de a mieink szervezett védőmunkával megóvták kapujukat a góltól, így döntetlennel ért véget a nem túl eseménydús összecsapás, melynek végén a szögletarány 14:0 lett…

A váciak egy hét múlva ismét felkerekednek, hogy „hazai” pályán – a 230 km-re lévő Balmazújvárosban – fogadják ellenfelüket: Vác – Soroksár, február 16., vasárnap 14.00.

Feladó: Városháza