Sport [2020. február 11., kedd]
Kézilabda – Megfordult az osztálykülönbség

Újabb csúnya blama érte a jelenleg még élvonalban kézilabdázó váci férfiegyüttest. A mieink a Liga kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén szenvedtek nagy különbségű vereséget hazai környezetben másodosztályú ellenfelüktől: VKSE KFT Vác – Ceglédi KKSE 24-35 (12-15).

Az NB I/B-s pontvadászat Keleti csoportjának listavezetője 13, a váciak 14 játékost neveztek a negyeddöntő első találkozójára. A sorozat versenykiírása szerint csak magyarok szerepelhettek, így a hazaiaknál nem léphetett pályára a három idegenlégiós. A meccs aztán igazolta a két csapat közti osztálykülönbséget, ám a sportbarátok nem kis megdöbbenésére fordítva, mint ahogy gondolható lenne.

Az első 20 perc kiegyenlített küzdelme még időnként váci vezetést is eredményezett. Utoljára a 18. perc legvégén 8-7-nél volt hazai előny. Aztán már a szünetig felülkerekedtek a vendégek és háromgólos fórral mehettek pihenni. A folytatás már valóságos vesszőfutás volt a fiatalokból álló VKSE számára. Fokozatosan és gyorsan nőtt a megyei rivális előnye (39. perc: 15-23). Majd a legnagyobb ceglédi előny az 54. percben 20-33-nál volt. A hajrában már csak az volt a kérdés, hogy a hazaiak vissza tudnak-e jönni tíz gólon belülre – nem tudtak.

Váci gólszerzők: Gáspár Attila 7; Fórizs Roland 6 (1); Kállai Martin 4; Kocsi András és Nagy Norbert 2-2; Nyári Bálint, Rojkovics Richárd és Singely Mihály 1-1.

Az egy hét múlva esedékes ceglédi visszavágó így már csupán formalitás, a váci cél a minél kisebb újabb zakó elkerülése lehet.

Feladó: Városháza