Közélet [2020. február 12., szerda]
Bérlakás nem jár 800.000-es jövedelemnél

Az új önkormányzat első intézkedései között kezdte meg az önkormányzati bérlakásokat rászorultság nélkül foglalók szerződéseinek átvizsgálását. A munka célja, hogy a valóban rászorulók helyett ne olyanok használják a lakásokat, akik tulajdonában ingatlan van, vagy jövedelmük alapján meg tudnák fizetni a helyi albérleteket. A szakbizottság éppen ezért olyan bérlő(k)nél nem hosszabbít jogviszonyt, ahol az egy főre jutó jövedelem jelentős összeg, vagy életkörülményeik alapján ilyenre nem tarthatnának igényt.

Egy helyi portál által nemrégiben hamisan tálalt ügyben is ez volt a helyzet. A szakbizottság a jövőben sem biztosít önkormányzati bérlakást olyan családnak, amelynek az aktuális havi bruttó jövedelme közel 800.000 forint.
Az új önkormányzat nem lesz partner a hanyag kezelésben sem. A bérlakásállományt közel 75 millió forint bérleti- és közmű díjtartozás terheli, ez az előző városvezetés alatt alakult erre a szintre. Az új vezetés a milliós tartozást felhalmozókkal szemben is megteszi a szükséges lépéseket, ami jogos elvárása a váciaknak és a tisztességes bérlőknek.

A jelenlegi városvezetés a lakáspolitika kialakításában a jövőben is a váciak jogos igényeit tartja majd szem előtt.

Feladó: Városháza