Közélet [2020. február 15., szombat]
Közlekedést érintő döntések – szakmai alapon

Az új városvezetői koncepció szerint immár csak szakmai döntéshozó folyamat végén születhetnek meg a váci polgárok mindennapjait közvetlenül érintő közlekedési szabályozásra vonatkozó döntések is.

Ennek keretében a szakbizottsági hatáskörben frissen meghozott döntések e területen is többlépcsős szakmai folyamat eredményei. Az érintett lakosság és/vagy az adott választókerület képviselője által javasolt változtatások kapcsán a hivatal szakapparátusa által kidolgozott előterjesztéseket előbb a közlekedési szakemberekből álló munkacsoport véleményezte és fogalmazott meg ajánlásokat a szakbizottságnak.

Ez alapján a Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság február 10-én megtartott ülésén aztán a kilenctagú grémium megvitatta a módosításokat és meghozta döntéseit.
Eszerint a biztonságosabb közlekedés érdekében:
- a Hattyú utca elején lévő kijelölt gyalogátkelőhely után „Megállni tilos” tábla és „5 m” kiegészítő tábla kerül;
- a Szent Flórián utca és a Tavasz utca kereszteződésében (a Hattyú utca felé vonatkoztatva) „Várakozni tilos” jelzőtábla kerül kihelyezésre;
- a Magyar utca és a Fonó utca kereszteződésébe (a Fonó utcára vonatkozóan) „Várakozni tilos” jelzőtábla,
- a Kertész utca-Mező utca kereszteződésébe (a Pálffy utca irányára vonatkoztatva) „Megállni tilos” jelzőtábla kerül kihelyezésre.

A szakemberek ezúton is kérik az arra haladókat, hogy a táblák kihelyezése után fokozott figyelemmel közlekedjenek és tartsák be az előírásokat.

Feladó: Városháza