Sport [2020. február 15., szombat]
Kézilabda - Itt a várva várt váci varázslat!

Az őszi váci találkozóhoz hasonlóan ismét a vendégcsapat örülhetett a presztízsrangadón: DVSC Schaeffler – Váci NKSE 29-30 (13-15).

Váci góllal és kihagyott hazai hetessel indult az élő televízió közvetítéssel kísért mérkőzés, amelyen idegesen kezdtek a csapatok. A mieink nyugodtak meg előbb és nem kis meglepetésre a rengeteget rontó Loki ellen ötgólos előnyt szereztek (9. perc: 1-6). A folytatásban lábra kapott a hazai csapat. Miközben átmenetileg megállt a mezével a talaj színét szépen lekopírozó váciak gólgyártása, a DVSC sorozatos hetesgólokkal felzárkózott két gólra.

Szerencsére a félidő második felének elején Lakatos Rita (képünkön) szép találataival visszaállt az ötgólos fórunk (18. perc: 6-11). Ez ugyan csökkent, de aztán rendre 3-4 gólnál stabilizálódott a különbség. Mindkét oldalon jópár szép védést láttunk a kapusoktól (nálunk Barbara Arenharttól), így alaposan visszaesett a hálózörgetések száma. A szünetre aztán szoros lett az állás, a játékvezetői szimpátiát jól használta ki a vendéglátó.

A második harminc perc elején percekig érintetlenek voltak a kapuhálók. Aztán felváltva voltak eredményesek a csapatok, ami 2-3 találatos vendégelőnyt jelentett. Majd a meccs kétharmadánál újra öt góllal volt előrébb csapatunk (15-20). Ebben főszerepet játszott, hogy Diószegi Nikolett és Kácsor Gréta is remek megmozdulások után talált rendre a hálóba. A váci kapu előtt viszont Jelena Deszpotovics volt roppant gólerős.

A záró negyedóra 24-19-es váci vezetéssel indult, ám sajnos eljött a mieink hullámvölgye. Jöttek ismét a váci kiállítások és a debreceni hetesek, így gyorsan kettő gólra apadt az előnyünk. (Sokat mondó adat: a találkozón 10 hazai és 4 vendéghetes, illetve 2 Loki és 7 váci kiállítás volt!) A véghajrára 28-29-nél már minimálisra csökkent a Vác fórja, majd az is elapadt az 58. percre. Ám Kácsor Gréta ismét előnyt szerzett és a meccs végéig emberelőnybe kerültünk. Nagy izgalmak közepette előbb a mieink, majd a hazaiak rontottak, így következhetett a teljesen megérdemelt - hiszen végig a váciak vezettek! - váci örömtánc.

Váci gólszerzők: Kácsor Gréta 8; Lakatos Rita 6; Diószegi Nikolett 5; Helembai Fanny 4; Kuczora Csenge 4 (3); Sanja Radoszavljevics 2; Hámori Konszuéla 1.

Nem sokat pihenhetnek a mieink az újabb nagy erőpróba előtt, hiszen február 19-én, szerdán este hattól a világ legjobb női kézilabda klubcsapatát, a győrit látja vendégül.


Fotó: vacinkse.hu

Feladó: Városháza