Sport [2020. február 16., vasárnap]
Labdarúgás - Fikarcnyi esély sem volt

Ezúttal is kiadós utazás után szenvedett vereséget „hazai” környezetben egyelőre még másodosztályú focicsapatunk. A Balmazújvárosban lejátszott bajnokin: Vác FC – Soroksár 0-2 (0-1).

Rögtön a meccs elején kapusunk és a védelem összehozott egy gólt az ellenfélnek, így két perc után máris hátrányba került csapatunk, 0-1. A bekapott góltól percekig nem tért magához csapatunk, szerencsére kimaradtak a soroksári lehetőségek. Majd egyre többet birtokolták a váciak a labdát, ám kapura szinte semmi veszélyt nem jelentettek támadásaink. Ellenben a vendég kontrákban folyamatosan benne volt az újabb gól lehetősége. Szerencsére a szünetig benn is maradt, így lehetett reménykedni, hogy a folytatásban esetleg ki tudnak egyenlíteni a mieink.

Ám a térfélcsere után sem változott a játék képe, szinte csak a váci kapu előtt adódott gólszerzési esély. Ezek egyikéből a 60. percben megduplázta előnyét a Soroksár, 0-2. A hátralévő időben sem a vendégek fölénye, sem az eredmény nem változott. Mindkét csapat kihasználta minden cserelehetőségét és időnként nem sok hiányzott a harmadik soroksári találathoz.

Összességében a középmezőnyhöz tartozó ellenfél magabiztosan győzte le a továbbra is igen szerény teljesítményt felvonultató váciakat. Csapatunknak 23 lejátszott mérkőzés után 8 megszerzett pontja van és teljesen leszakadva foglalja el a tabella utolsó helyét.

A sorrendben negyedik találkozóján is gólképtelen váci gárda legközelebb – kivételesen a „hazai” bajnokiknál messzebbre – Békéscsabára utazik, hogy február 23-án, vasárnap 14 órától megpróbálja bevenni az ellenfél hálóját és esetleg növelni tudja pontjai számát.

Feladó: Városháza