Sport [2020. február 20., csütörtök]
Kézilabda – Helytállás a Győr ellen FRISSÍTVE!

Az első félidőben kialakult nagy különbség után a második játékrészt döntetlenre hozta világhírű ellenfelével szemben élvonalbeli női csapatunk: Váci NKSE – Győri Audi ETO KC 28-35 (15-22).

Mindkét felnőtt csapat teljes keretet nevezett a mérkőzésre, és a 32 játékos közül végül csak egy győri volt, aki nem lépett pályára. Négy váci egyenlítés után Hámori Konszuéla első üreskapus góljával – melyet részéről még kettő követett a meccsen és Barbara Arenhart is dobott egy ilyet közkívánatra – a 8. percben 5-4-nél átvette a vezetést a Vác. Most három alkalommal a vendégek egalizálhattak, majd az első negyedóra végétől – kihasználva a sorozatos váci hibákat – felpörgette a ritmust a Győr. Előbb 2-3, majd 5-6 góllal elléptek a mieinktől.

Egy ideig gyakorlatilag minden győri akció góllá érett, hiába kért kétszer időt Szilágyi Zoltán és cserélt kapust a meccs harmadánál. Az első félidő második felében bizony nagy különbség volt a két hölgykoszorú dinamikája között.

A folytatásban hamar tíz gól lett a differencia (37. perc: 16-26), és félő volt: ha a vendégek nem kapcsolnak vissza, a vártnál is nagyobb váci zakó lesz a vége. Egy ideig libikókázott tíz alatt és tíz felett a gólkülönbség – a legnagyobb győri előny az 52 percben volt: 22-33-nál. A hajrában szépen zárkózott góljaival a VNKSE és zsinórban négyszer is bevette a látogatók kapuhálóját (58. perc: 26-33).

Összességében egy papírforma szerint alakuló, jó hangulatú meccset élvezhetett a publikum. A debreceni bravúrt követő veresége ellenére megtartotta 6. helyét a tabellán a váci együttes. Legközelebb viszont – február 29-én, szombaton 18 órai kezdéssel – az újabb hazai mérkőzésen, a Kisvárda ellen már kötelező lesz a győzelem.

***

A mérkőzést követő napon klubunk hivatalos weboldalán bejelentette: "...a nyártól váci színekben kézilabdázik a Dunaújvárosból érkező, korábbi junior válogatott 23 éves jobbszélső, Grosch Vivien, valamint a DVSC együtteséből érkezik a 33 esztendős Triffa Ágnes."

Feladó: Városháza