Közélet [2020. február 27., csütörtök]
És Deákvár mégis fejlődni fog!

Egy újabb sajtótájékoztatóján Mokánszky Zoltán volt alpolgármester azt a meggyőződését hangoztatta, hogy – az egyébként egy hete elfogadott városi költségvetés – „rossz bőrben van”.

Mint az a váci televízió híradójában elhangzott: ezt például azzal indokolta, hogy „... kevesebbet fordítanak az idén a színházra, a művelődési központ működésére és a Fónay színjátszókör is alacsonyabb összeget kap a tavalyihoz képest. Csökkentették az önkormányzati intézmények személyi dologi kiadásait is 5%-kal.”

A városvezetés nem érti, vajon Mokánszky úr miért is fájlalja, hogy a város közel fél milliárd forinttal több bevételre tehet szert, miközben például a kommunikációra a váciak pénzéből jelentősen kevesebbet költ, mint amikor közel egy évtizedig érthetetlenül sokat pocsékoltak erre a helyi kormánypártok.

Csak reménykedni tudunk abban, hogy a volt alpolgármester – jelenleg deákvári képviselő – tévedésből nem fogadott el olyan, a városrész életét nagy mértékben javító fejlesztéseket, mint a Kosdi úti gyalogátkelőhelyek létesítése, nem egy deákvári közterület közvilágításának fejlesztése, illetve a felújítások közül a Gombási út állapotjavítása. De nem szavazott meg olyan közvetlen támogatásokat sem, melyeket a város művészeti csoportjaira, intézményeire különít el a kétharmados arányban elfogadott költségvetés.

Pedig megszavazhatta volna, hiszen a jövőben már nem kell arra spórolni, hogy Mokánszky úr a város pénzéből vásárolt jeggyel repüljön Kínába, vagy luxuskörülményekben Japánba. Lehet, hogy ő ezt a lehetőséget sírja vissza? A fejlesztésekkel egyet nem értő KDNP-s képviselő forrástámogatást megtagadó szavazatai ellenére Deákvár is fejlődni fog.

Érdekes, hogy a helyi ellenzék miért éppen egy korábban már hazugságon kapott emberrel szeretné megmagyaráztatni álláspontját. Hacsak nem amiatt van ez, hogy megdolgoztassák utólag is azokért a javadalmakért, melyek meghaladták a volt polgármester keresetét is. Ha ez az ok, akkor még sok sajtótájékoztatón találkozhatunk Mokánszky Zoltánnal, hiszen a két ciklus alatt kapott több mint 85 millió forintos apanázsért cserébe még jócskán magyaráznia kell a bizonyítványt.

Feladó: Városháza