Sport [2020. február 29., szombat]
Kézilabda – Vác és vírus verte Várda

Komolyabb ellenállással nem találkozott újabb bajnokiján az influenza által padlóra küldött riválisával szemben női kézilabda csapatunk, és bizony nem is tudta igazán felpörögve szórakoztatni szurkolóit a sok sportértéket nem hordozó találkozón: Váci NKSE – Kisvárda Master Good SE 30-19 (14-7).

A mieinknél nem volt komolyabb sérült, a vendégeknél viszont talán éppen a négy legjobb kézilabdázónő maradt otthon betegség miatt. Az összecsapás első perceiben aztán azt láthattuk, amit várni lehetett. A végtelenségig elhúzott vendégakciókat és a siettetéstől kapkodó, enyhén dekoncentrált váci támadásokat. A vendégek a jól mozgó hazai védőfal és a magabiztos hazai kapussal szemben az ellenfélnek annyi esélye volt a gólszerzésre, mint manapság a boltok polcain megbúvó konzervgulyásnak a vásárlók rohamaival szemben.

Az első várdai gól – 5-0 után – a 13. percben esett, majd 8-1-et követően Bakó Botond már másodszor rendelte magához időkéréssel tanítványait. A 25. percben 13-3-nál már jöhetett is a tízgólos különbséggel „járó” rászámolás. Ám a szünetig hátralévő percek már más képet mutattak. A lazuló váci védekezés „eredményeként” öt perc alatt több gólt kaptunk, mint előtte 25 perc alatt és ezt az időszakot 4-1-re az ellenfél nyerte.

A folytatásban sem tudott igazán pörögni a VNKSE, felváltva estek a gólok. Az első negyedóra részeredményét csak Hámori Konszuéla (képünkön) találatai mentették ikszre a mieink számára. A meccs vége felé aztán minden mezőnyjátékos szerepet kaphatott mindkét oldalon és már csak az maradt meg kérdésnek, hogy a kihagyott váci ziccerek hatására belül marad-e az ellenfél a tízgólos differencián.
Nem maradt.

Váci góldobók: Kácsor Gréta 7; Hámori Konszuéla 6; Kuczora Csenge 4(3); Diószegi Nikolett és Lakatos Rita 3-3; Kovács Noémi 2; Helembay Fanny, Sanja Radoszavljevics, Szabó Kitti, Szeberényi Flóra és Szondi Zsófia 1-1.

A Váci NKSE a következő fordulóban az újonc szombathelyi hölgykoszorú vendége lesz.

Fotó: vacinkse.hu

Feladó: Városháza