Sport [2020. március 1., vasárnap]
Kézilabda – Csak a szokásos zakó

Semmi váratlant nem hozott a kiesés szélére sodródott váci férfi kézilabda gárda idegenbeli utazása. Az első félidőbeli helytállás után újra méretes zakót kaptak a mieink: Sport36-Komló – VKSE KFT Vác 36-22 (19-15).

Az inkább hazai pályán eredményes „bányászok” a középmezőny stabil tagjai, olyannyira, hogy a mérkőzés előtt pontosan 50%-os összmérleggel álltak a tabellán a hátsó hetes élén. Amely hetes végén az eddig egyetlen pontocskát gyűjtő váciak találhatók.

Ennek megfelelően a hazai együttes alaposan bekezdett és a 9. percben már féltucat góllal, 8-2-re vezetett. Ezt követően szerencsére több váci játékos is megtalálta az utat a hazai kapuhoz, ám átmeneti felzárkózást követően a 18. percben már 14-7 állt az eredményjelzőn. Az esélytelenség nyugalma megtette viszont a pozitív hatását és fokozatosan csökkentve hátrányát, 17-15-re felzárkózott a Vác. Kár, hogy a játékrészt két komlói találat zárta le.

A második félidőben aztán már nem volt mese! A komlóiak nem engedték, hogy egyetlen pillanatig is reménykedhessenek a vendégek a bravúrban. A különbség fokozatosan duzzadt és a 47. percben 27-17-nél már tíz találat volt a csapatok között. Nagyon durva és ritka a sportágban, hogy olyan meccsperiódus alakuljon ki egy bajnokin, mint most: a 35. percben 22-17 volt az állás, majd az 55. percben már 35-19. Azaz: 20 perc alatt két gólt sikerült a váciaknak szerezni, miközben kaptak 13-at!

Végül 14 találattal kaptak ki a mieink, ami a csapatok pillanatnyi erő(v)iszonyait tökéletesen fedi.

Váci góldobók: Bruno Kozina 5; Fórizs Roland és Nagy Norbert 4-4; Kállai Martin és Kocsi András 3-3; Keisuke Macura 2; Stanislav Petricsko 1.

A VKSE legközelebb március 6-án, pénteken este fél héttől a váci sportcsarnokban fogadja a Csurgót.

Feladó: Városháza