Sport [2020. március 2., hétfő]
Labdarúgás – Féltucat bajnoki váci gól nélkül

A másodosztályú focibajnokság 26. fordulójában a kiesés ellen mostanában eredményesen menekülő riválist fogadott „hazai” pályán csapatunk – ezúttal is Balmazújvárosban: Vác FC – Ajka 0-2 (0-1).

A 24 lejátszott találkozóján 9 pontot szerző és immár 5 mérkőzés óta gólképtelen váciak ősszel a legcsúnyább vereséget (1-5) éppen Ajkán szenvedték el. Kérdés volt tehát, hogy sikerül-e a visszavágás az utóbbi hetekben biztos kiesőjelöltből a középmezőnyhöz felzárkózó csapattá javult ellenféllel szemben, illetve megszerzi-e első 2020-as találatát csapatunk.

A mérkőzés váci lövésekkel indult, majd szerencsénkre a játékvezető elnézett egy ajkaiaknak járó büntetőt. Jó tíz percre rá, a következőt már megadta és a félidő közepén vezetést szerzett a vendéggárda, 0-1. Az első játékrész második felében több alkalommal is csak a szerencse mentette meg a váci kaput az újabb bekapott góltól, de a szünetig nem változott az állás.

A második félidő elején „jubilált” a váci legénység: immár 500 meccsperc telt el a legutóbbi gólunk óta. Ráadásul jött egy balszerencsésen megpattant labda és az 55. percben megduplázódott a váci hátrány, 0-2. Kétgólos előnye tudatában már nem erőltette a támadást az Ajka, a váciak többet birtokolták a labdát – ám a kapuba most sem sikerült betalálni. Sőt, az utolsó percekben több vendégziccer maradt ki kapunk előtt.

Végül tehát ismét lepergett egy bajnoki váci gól nélkül, így már féltucat meccs óta (legalább 540 perce) gólképtelen együttesünk. Ez még nem negatív percrekord a bajnokságban – meccsszámban már igen - hiszen tavaly ősszel egy esetben 556 perc telt el váci találat nélkül.

A váciak legközelebb március 8-án Tiszakécskére látogatnak. Az összecsapás délután ötkor kezdődik.

Feladó: Városháza