Közélet [2020. március 2., hétfő]
Egy szombat Vác rendbetételéért

Az elmúlt szombaton városunk több részén is folytatódtak képviselők és váci polgárok által kezdeményezett, a köztisztaságért és környezetünk szebbé tételéért szervezett akciók.

Alsóváros Földváry téri lakótelepén szorgos kezek ültettek el földlabdás fenyőfákat, melyeket a szeretet ünnepe után váci polgárok ajánlottak fel továbbhasznosításra. A terület önkormányzati képviselőjének, Fehér Zsoltnak kezdeményezésére ezúttal hat ilyen fa találta meg továbbélési helyét az Istenmalmi utca és a Földváry téri kockaházak közötti területen.

Vác északi részén több helyen is folytak városszépítő munkák. A deákvári vízfogónál – a tervezett pihenőpark környékén – a Váci Városfejlesztő Kft. által biztosított eszközökkel szedték össze a lehullott gallyakat, távolítottak el sok hulladékot lelkes emberek. Az Űrhajós utca és Arany János utca közötti területen pedig szintén fenyőfaültetés történt Tótváradi-Nagy Bence képviselő irányításával.

A Kőhíd utca bejáratának környékén a szemétszedésen kívül növényszépítést is végeztek az önkéntesek és megkezdődött az elhanyagolt buszváró rendbetétele is.

Rozmaring Sándor képviselő szervezésében ezúttal a Munkácsy park környéke lett tisztább, valamint itt is sor került jópár földlabdás fenyőfa elültetésére.

Nagyon sokan gyűltek össze és dolgoztak az Iskolaváros és a 2-es út környékén is, ahová szintén a körzet önkormányzati képviselője, Kászonyi Károly invitálta a környéket szebbé, szemétmentesebbé tevő lokálpatrióta váciakat.

A társadalmi kapcsolatok tanácsnoka, Jess Kinga képviselő tájékoztatása szerint a tavaszváró váci környezetszépítő munkák március 14-én folytatódnak: akkor is egy sor városrészben lesznek takarítási, szemétszedési feladatok és újabb facsemetéket is ültetnek majd.

Feladó: Városháza