Sport [2020. március 7., szombat]
Kézilabda – Az első győzelem, az utolsó szalmaszál

A komlói méretes vereség után – ezúttal hazai környezetben – egy újabb középcsapattal találkoztak a 17 lejátszott bajnoki után is nyeretlen váciak. Csapatunk ezúttal nagy hátrányból is fordítani tudott és megszerezte első bajnoki győzelmét: VKSE KFT Vác – Csurgói KK 24-22 (10-13).

A bóbiskolva kezdő vendégekkel szemben remekül indították a hatvan percet a mieink és féltucat perc alatt 5-1-es előnyt fabrikáltak. Érkezett is a csurgói időkérés, amely megtette hatását. Felpörögtek a látogatók: az első negyedóra végén egalizáltak, majd a meccsharmadnál már náluk volt az előny. Bizony, egy negyedóra alatt csupán kétszer sikerült a váciaknak betalálni, miközben nyolc gólt kapott csapatunk. A szünetig nem úgy nézett ki, hogy akár meg is születhet a mieink első győzelme a most folyó pontvadászatban. A félidő záró perceiben kölcsönös hibák és ziccerrontások jellemezték a küzdelmet.

Aztán a fordulás után az ellenfél kezdett úgy, mint a meccs elején a Vác. A 36. percben már hat gól volt a Csurgó fórja. Ekkor valamit nagyon eltalálhatott az időkérés alatt Gúnya Péter vezetőedző, ugyanis fantasztikusan összeállt a mieink 5+1-es védekezése. A csurgói játékosok fejben alighanem letudták a mérkőzést, teljesen belealudtak a pályán történtekbe. A 36. és a 46. perc között még az első félidőben látott fordulatnál is jelentősebb változás állt be: tíz váci hálózörgetésre csupán két válasz érkezett.

Kovács János (képünkön) bravúrjai mellett egy egészpályás gólra is képes volt, támadásban pedig Bruno Kozina volt a mieink motorja és gólfelelőse. A dolgok ilyetén alakulása feldobta a váci legénységet, a Csurgó pedig láthatóan megzavarodva kereste a visszautat ahhoz a játékához, amely magabiztos fórt jelentett számukra. Majd egy gól az egyik, egy találat a másik oldalon, tehát 20-18-at követően hol egy, hol két gól volt a hazai előny. Ahogy fogyott a lefújásig hátralévő idő, úgy lett egyre idegesebb a vendéggárda. Igaz, a mieink is egyre inkább elfáradtak, de az első győzelem ízének megtapasztalása érdekében a szívük vitte előre a hazai játékosokat.

Váci góldobók: Bruno Kozina 6; Kállai Martin 5; Nagy Norbert 4; Keisuke Macura és Stanislav Petricsko 3-3; Kovács János és Rozner Kevin 1-1; Miklián Bálint 1(1).

A váciak legközelebb ismét hazai környezetben lépnek pályára. A még az EHF Kupában is érdekelt Tatabánya március 13-án, pénteken este fél héttől lesz a mieink ellenfele.

Fotó: vacikse.hu

Feladó: Városháza