Sport [2020. március 8., vasárnap]
Vízilabda – Kettős hazai siker a váci medencében

Vác adott otthont az OB II-es férfi vízilabda bajnoki középszakasz egyik csoportbeli nyitányának. A kétfordulós játéknapot két győzelemmel tudta le a váci gárda: Váci VSE – Fehérvár VSE 15-10 és Váci VSE – MEAFC-Miskolc 12-10.

A nap négy mérkőzése közül az első és az utolsó volt váci érdekeltségű. Még a délelőtt folyamán szálltak vízbe a mieink a fehérvári pólósok ellen. A találkozó a játékidő feléig szoros, nagy csatát hozott. Két negyed után 5-5 volt az állás. Aztán a meccs második felében beindult a hazai gólgyártás és előbb 5-3-ra, majd 5-2-re megnyerve az aktuális negyedet, végül magabiztos, ötgólos győzelmet könyvelhettek el a váciak. A gólok közül Binder Szabolcs egymaga féltucatot vállalt, Pálfai Álmos 3, Paupa Bálint és Petrovszky Gergő 2-2, míg Ilyés Ádám és Jánosi Botond 1-1 találatot szerzett.

Két mérkőzésnyi pihenőt követően a miskolciak ellen még érdekesebben alakult a találkozó. Ugyanis a rivális a záró 7 perc előtt már 10-7-re vezetett. Az utolsó negyedben aztán újra ellenállhatatlanul pólóztak a váciak, és zsinórban 5 gólt dobva, végül újabb győzelmet arattak. Ezen az összecsapáson Paipa Bálint volt a legeredményesebb 4 találatával. Binder Szabolcs hármat dobott, Jánosi Botond és Petrovszky Gergő 2-2 alkalommal zörgette meg a hálót, míg Pálfai Álmos ezúttal egyszer volt eredményes.

A harmadosztály 9-16. helyéért vívandó következő dupla játéknapon – március utolsó szombatján – a miskolciak lesznek a rendezők. Akkor a csoport élén álló váciak a hazaiak mellett a Kecskeméttel találkoznak majd.

Feladó: Városháza