Sport [2020. március 9., hétfő]
Labdarúgás – Kinyílt a váci gólzsák

A labdarúgó másodosztályban lejátszotta 26. mérkőzését is a sereghajtó váci legénység. És végre gólokat is szerzett, így kiesést jelentő helyre csúszó hazaiak elleni összecsapás után az idei második bajnokságbeli győzelmét is elkönyvelhette: Duna Aszfalt TLC – Vác FC 1-5 (1-2).

Az első negyedóra jobbára óvatos játékkal telt, az enyhe mezőnyfölényben játszó hazaiak ezt a 15. percben egy felsőléces szabadrúgással zárták le. A folytatásban egyre inkább uralta a játékot a pályaválasztó és már helyzeteket is kidolgoztak a váci kapu előtt. A félidő felénél két alkalommal is csak a szerencse mentette meg hálónkat, majd váratlanul a 24. percben Bartos Julián (képünkön) révén mégis a mieink szereztek előnyt, 0-1. (A váciak 564 játékpercet követően találtak ismét a kapuba.)

Ám nem sokáig vezetett csapatunk, mert a játékrész záró negyedórájának elején a felfutó kécskei jobbhátvád egyenlített, 1-1. Az egalizálást követően teljesen beszorította a mieinket a hazai gárda. Nem volt bíztató, hogy a szünetig már két váci cserét is végre kellett hajtani. A játékrész hosszabbításában aztán egy váci kontra végén Szenes Bence ismét vezetéshez juttatta a Vácot, 1-2.

A folytatásban gyorsan növelte előnyét a Vác, miután az 50. percben a hazaiak öngólt vétettek, 1-3. A balszerencsés mozdulat és a kétgólos hátrány megfogta a hazaiakat, akik kettős cserével próbáltak változtatni a találkozó menetén. Ám ettől még inkább szétesett a játékuk és a 71. percben Bartos Julián megduplázta góljai számát, 1-4. A slusszpoén is a váciaké volt, pontosabban Bartos Juliáné, aki megszerezte a találkozón a harmadik gólját is, kialakítva a mieink fölényes győzelmének a különbségét.

A mérkőzés eredménye azért is váratlan, mivel a váci fiúk 2020-ban a vasárnapi bajnokiig még nem szereztek bajnoki gólt, illetve az ezt megelőző negyedszáz meccsen (2250 perc alatt) összesen szereztek 12-t – most pedig 90 perc alatt ötöt!

A Vác FC tehát 26 találkozóján eddig egy tucat pontot gyűjtve zárja az NB II-es tabellát. Legközelebb – a Nemzeti ünnep miatt kivételesen szombaton – március 14-én a tervek szerint utoljára utazik „hazai” meccsére Balmazújvárosba csapatunk, ahol fél háromtól a Kazincbarcikát fogadja. A további saját pályaválasztású mérkőzéseinkre még nincs biztos helyszín – talán Soroksár lesz… -, az biztos, hogy a váci stadionban továbbra sem lehet bajnokit rendezni.

Feladó: Városháza