Sport [2020. március 8., vasárnap]
Kézilabda – A vártnál sokkal magabiztosabb győzelem

Az őszi hazai nyögvenyelősen megnyert találkozó (31-28) után a reméltnél sokkal simábban nyert az egyik újonc otthonában a hetek óta remek formában játszó élvonalbeli női kézilabda együttesünk: Szombathely – Váci NKSE 30-36 (16-20).

A találkozó első perceiben a mieink vezettek egy-két góllal, ám az újoncként is remekül szereplő szombathelyiek a 9. percben 6-5-re fordítottak. Erősített csapatunk és ismét kétgólos előnyt szorgoskodott össze. A játékrész felénél felváltva estek a találatok. Aztán meglódultak a mieink. Zsinórban négy gólt dobtak az egyre többet rontó ellenfél kapujába és a 23. percben már féltucattal, 17-11-re vezettek. (A 15. és a 23. perc között nyolc váci hálózörgetésre csak két válasz érkezett.) Aztán feltámadtak a hazaiak is és a félidő utolsó percében megfelezték hátrányukat. Szerencsére a szünet előtti utolsó mozzanat Kácsor Gréta találata volt, így négygólos váci fórral mehettek pihenőre a hölgyek.

A második játékrész elejét is jól indította a Vác, hiszen hamar visszaállt a féltucatos előnyük (33. perc: 17-23). Majd még rátettek a lapátra Szilágyi Zoltán vezetőedző tanítványai és a 37. percben már tíz találattal, 28-18-ra vezettek! A találkozó kétharmadánál néhány hazai kapusbravúr megtorpantotta a mieink gólgyártását. Egy ideig felváltva estek a találatok, majd jött egy váci hullámvölgy és a záró tíz perc elején ismét hatgólos vendégelőnyt mutatott az eredményjelző (26-32).

A hajrában már nagy fordulat nem történt: mindkét kap előtt hanyagolták a védekezést a csapatok, a mieinknél a kevesebb játéklehetőséget kapó játékosok is pályára léphettek. Végül magabiztos váci siker született, így jó érzésekkel mehet egy kis bajnoki pihenőre csapatunk.

Váci gólszerzők: Kácsor Gréta 10 (1); Diószegi Nikolett és Lakatos Rita 5-5; Helembai Fanny 4; Hámori Konszuéla 3; Kuczora Csenge 3 (1); Sanja Radoszavljevics 2; Barbara Arenhart, Paróczy Sára, Szabó Kitti és Szondi Zsófia 1-1.

Az olimpiai selejtező torna miatt most négyhetes szünet következik a pontvadászatban. A mieink legközelebb április 4-én, szombaton este hattól Siófokon lépnek pályára.
(Képünkön a bajnoki szünet előtti bajnoki tabella.)

Feladó: Városháza