Közélet [2020. március 12., csütörtök]
Már a nyelveket beszélő polgármester is ellenség

A Városháza adatokkal cáfolja annak a ma megjelent írásnak a sejtetését, miszerint a mai városvezetés többe kerül a váciaknak, mint a korábbi Fördős-Mokánszky-Pető-féle városirányítás.

A valóság az, hogy a költségkímélőbb módon regnáló városvezetés felére csökkentette a bizottságok és az ezekben tagsággal rendelkezők számát. Ennek is köszönhető, hogy havonta közel félmillióval, éves szinten több, mint 5 millióval kevesebbe kerül a váci polgárok számára a városirányítás, vagyis az összes bizottsági tag és képviselő, értve ezen a polgármestert és az alpolgármestereket is. Ráadásul mindegyik alpolgármester kevesebb illetményt vesz fel az új városházi felállásban, mint a korábbi években bármelyik, ilyen feladatot ellátó személy.

Az önmagát sem felvállaló irománykészítő arról is hallgat, hogy például a jelenlegi polgármester azért kap magasabb javadalmat, mert – ellentétben elődjével – nyelvvizsgákkal rendelkezik, így a törvény kötelezően magasabb javadalmat ír elő számára.

Vagyis, a mai városvezetés tartja az ígéretét, a választott tisztségviselők a korábbiaknál sokkal kevesebbe kerülnek a váciaknak.

Feladó: Városháza