Sport [2020. április 9., csütörtök]
Kézilabda – Nem folytatják a 2019/2020-as sorozatokat

A Magyar Kézilabda Szövetség Elnökségének mai döntése szerint a felfüggesztett 2019/2020-as bajnoki és kupasorozatokat befejezettnek nyilvánítja és egyben törli.

Eszerint egyik osztályban és a kupákban sem hirdetnek győztest és nem állapítanak meg helyezéseket sem. Így nem lesz kieső és feljutó sem. Az ősszel kupa indulásra azok a sportszervezetek lesznek jogosultak, akik erre a 2018/2019-es idény eredményei alapján jogosultak voltak. Ezen együttesek a nemzetközi szövetség vonatkozó szabályzata szerint indulhatnak az adott nemzetközi kupasorozatban.

A döntés értelmében tehát mind a váci női, mind a váci férfi csapat továbbra is élvonalbeli indulási joggal bír majd, a Váci NKSE pedig minden bizonnyal indulhat az immár Európa Ligának nevezett második számú nemzetközi kupasorozaton.

***

A szakszövetség elnöksége április 9-i határozatával a Váci NKSE klubelnökét, Kis-Máténé Kirsner Erika (képünkön) MKSZ elnökségi tagot nevezte ki meghatározatlan időtartamra a felnőtt női válogatottért felelős elnökségi megbízottnak.


Fotó: www.mksz.hu

Feladó: Városháza