Sport [2020. május 4., hétfő]
Labdarúgás – Kiesett (?) a Vác FC

Meghozta döntését a félbeszakadt profi labdarúgó bajnokságok sorsáról a sportági szakszövetség. Ez alapján elméletileg az ősszel induló új pontvadászatban a váci csapat csak a harmadosztályban szerepelhet.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) hivatalos honlapján publikált mai határozat szerint az élvonal a hátralévő 8 fordulót május 30-tól általában heti két fordulóval tudja majd le. Nem folytatódik viszont az NB II-ben és az NB III-ban félbemaradt küzdelemsorozat. Az MLSZ a jelenlegi állás szerint (lásd képünkön) tekinti lezártnak a pontvadászatot.

Döntöttek arról is, hogy e táblázat alapján határoznak a feljutókról (MTK és Budafok) és a kiesőkről (a korábban kizárt Balmazújváros mellett a Vác és a Tiszakécske). Eszerint tehát a váciaknak búcsúzniuk kell a másodosztálytól – hacsak nem lesz legalább két másik klub, amely nem tudja majd teljesíteni az új NB II-es bajnokságban való indulás licencfeltételeit, miközben a mieink mindenben (például létesítmény infrastrukturális követelményekben) megfelelnek az előírásoknak és az MLSZ visszasorolja a csapatot a másodosztályba.

Feladó: Városháza