Közélet [2020. május 29., péntek]
Hétfőtől ismét lehet jelezni a lomtalanítási igényeket

A korábbi gyakorlatnak megfelelően a lakosságnak lehetősége van évente egy alkalommal 2 m3 lomhulladék térítésmentes elszállíttatására. A lomtalanítást igényelni kell és előre egyeztetett napokon történik. A koronavírus-járvány miatt a szolgáltató által korábban felfüggesztett igénybejelentési lehetőség 2020. június 1-től ismét elérhető.

A lomtalanítást végző Zöld Híd B.I.G.G. Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint 2020. június 1-től a váci polgárok számára ismét beadható a lomtalanítás iránti kérelem. Igénylést kizárólag a közszolgáltatásban nyilvántartott és szerződött, közüzemi díjhátralékkal nem rendelkező ingatlanhasználók nyújthatnak be. Ezt megtehetik elektronikus úton, vagy a cég ügyfélszolgálatán keresztül.

Az igénybejelentések beérkezését követően a szolgáltató időpontot egyeztet az igénylővel a lomtalanítás várható időpontjáról. Vác esetében az igénylés 2020. június 1. és június 30. között adható be, a kért lomtalanítás teljesítése június 15-től augusztus végéig történik majd meg.

Részletes ismertető a www.zoldhid.hu/kozszolgaltatas/lomtalanitas oldalon olvasható, további információkért kérjük, ne a váci önkormányzatot, vagy a helyi hulladékgazdálkodási céget, hanem a szolgáltató Zöld Híd B.I.G.G. Nonprofit Kft. ügyfélszolgálatát keressék.

Feladó: Városháza