Sport [2020. június 11., csütörtök]
Labdarúgás – Hiánypótlás után sincs NB II-es váci licenc

A Magyar Labdarúgó Szövetség illetékes szakbizottsága a hiánypótlási határidőt követő ülésén úgy döntött, hogy a Vác FC részére nem adja meg az NB II-es klublicencet.

Mint ismeretes, a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt másodosztályú bajnokság pályára lépő együttesi közül a váciak zártak az utolsó helyen. Ez alapján a tervek szerint az augusztus elején rajtoló új pontvadászatban csak az NB III-ban szerepelhetnek a mieink.

Ám a különböző visszalépések és az esetleges csoportlétszám növelés esetleg lehetőséget adott volna rá, hogy megtartsa helyét a második vonalban csapatunk. Ezért a Vác FC beadta licenckérelmét az NB II-re. Az Elsőfokú Licencadó Bizottság első körben hiánypótlásra kötelezte a klubot, melynek június 2-a volt a határideje. A Vác hazai bajnokijainak helyszíneként a balmazújvárosi stadiont jelölte meg.

Sajnos, a második körben is visszautasította a bizottság a licenckérelmet. Ennek kapcsán még van ugyan fellebbezési lehetősége a váci vezetőknek, ám új dokumentumot, igazolást ahhoz már nem csatolhat az egyesület.

Feladó: Városháza