Sport [2020. augusztus 3., hétfő]
Evezés – Négy felnőtt arannyal zártak a váciak

Szombaton és vasárnap is két-két országos bajnoki címet szereztek a Vác Városi Evezős Club sportolói a szegedi országos bajnokságon. Az utánpótlás és a masters korcsoportokban gyűjtött további szépszámú érem mellett tehát összesen 4 felnőtt arannyal fejezték be a mieink a négynapos viadalt.

Mint arról korábban (vac.hu – Sporthírek 2020. augusztus 1.) már beszámoltunk, a verseny harmadik napján Galambos Péter és az Ács Kristóf, Bácskai Máté páros is elsőként haladt át a célvonalon. Az országos bajnokság záró napján, vasárnap a Rapcsák Károly és Mácsik Miklós edzők által irányított négypárevezős egységünk – Szklenka Bence, Bácskai Máté, Ács Kristóf, Varga Tamás összetételben – több, mint 6 másodperccel előzte meg a második helyezettet és nyert újabb váci aranyat. Ez a szám szerepel az olimpián is, ma a váciak féltucat induló között lettek a legjobbak.

A szintén olimpiai versenyszámban Szegeden 7 indulót számláló könnyűsúlyú kétpárevezősök mezőnyében pedig Galambos Péter Fenyődi Tamással párban (edzőjük Rapcsák Károly – képünkön a tavaly decemberben átvett Vác Város Sportjáért kitüntetéssel) ugyancsak nagy fölénnyel utasította maga mögé a teljes mezőnyt. Érdekesség, hogy a tavaly világbajnoki címet is begyűjtő Galambos Péter – aki a hétvégi viadal előtt sérülés miatt egy hónapig nem tudott edzeni – ezzel az országos aranyérmei számában már felülmúlta életkorát, hiszen a 34. születésnapjához közelítő evezősnek ez volt a 35. (!) országos bajnoki címe.

Feladó: Városháza