Sport [2020. augusztus 9., vasárnap]
Labdarúgás – Ez magyarázhatatlan

Bár az egy hete elszenvedett vereség után „javítási lehetőségről” olvashattak a szurkolók a váci klub hivatalos weboldalán, a csapat megdöbbentő pofont kapott a mai bajnoki folytatásban: Iváncsa KSE – Vác FC 6-0 (3-0).

A harmadosztályú focibajnokság nyitó fordulójában a zuglói „hazai” pályán elszenvedett váratlan vereség után idegenben, a múlt héten a kispesti fiatalok ellen a pályán egy, majd – óvás után – a zöld asztalnál már három pontot begyűjtő Iváncsa volt a mieink ellenfele.
A háromezres lélekszámú Fejér megyei községbe látogató váci gárda a remélt javítás helyett mind a szívét, mind a tudását itthon felejtette, és minden szempontból szégyenteljes vereséget szenvedett.
A két félidőben egyenletesen oszlottak meg a váci hálóban landoló labdák. Sőt, az első játékrészben a mieink kapusa még egy büntetőt is hárított.

Mélyen elgondolkodtató, hogy az előző pontvadászatban egy osztállyal feljebb egyetlen mérkőzésen sem kapott ennyi gólt a Vác, az pedig egyenesen ijesztő, hogy két forduló után immár az NB III-ban is a tavalyihoz hasonló, kieső pozícióba kerültek Burzi Attila vezetőedző tanítványai.

A jövő héten két „hazai” bajnokija is lesz együttesünknek. A BVSC zuglói sporttelepén előbb szerdán a Honvéd második csapatát, majd vasárnap a kecskemétieket fogadja egyaránt fél hatos kezdéssel a Vác FC.

Feladó: Városháza