Sport [2020. szeptember 9., szerda]
Kézilabda – Mostanában ennyivel verjük az MTK-t

A Fradi elleni jelentős különbségű vereséget követően egy sok szempontból is nagyon fontos mérkőzést nyert meg bíztató teljesítménnyel és pár remek egyéni produktummal élvonalbeli kézilabda együttesünk: Váci NKSE – MTK Budapest 31-22 (16-11).

A meccs elején egy hetes és egy emberhátrány erejéig a megszokotthoz képest előbb kellett cserélnie csapatunknak, míg a vendégek – akik egyébként a szünetig már mind a 14 benevezett játékosukat pályára küldték – egy védőfalbeli játékost cseréltek le egy támadóra. Mindennek eredményeként öt alkalommal is egalizált a vendég hölgykoszorú, míg végre 5-5 után meglódult a mieink szekere.

A négy hazai gól örömét rontotta, hogy Diószegi Nikolett egy ütközésnél agyrázkodást szenvedett és nem is tudott visszatérni. (A remélhető gyors felépülésének első állomásaként otthon kell sokat pihennie.) A hazaiak gólerősségét ezúttal Helembai Fanny prezentálta, majd Hámori Konszuéla is csatakozott hozzá. A meccs harmadánál még feljött egy találatra az MTK, de a szünetig – jórészt Triffa Ágnes bravúrjainak köszönhetően – megnyugtató különbséget szorgoskodott össze a váci leányság.

A szünetben Kirsner Erika klubelnök köszönte meg az aktív játékos pályafutását Vácon kezdő és itt is befejező Mészáros Rea csapatunk sikereiben nyújtott teljesítményét.

A második félidő két gyors fővárosi góllal indult. Ám aztán a mieink ismét nagyon elkapták a fonalat és egy csontnélküli hétgólos sorozattal 17-14-ről nyolc perc alatt tíz találatnyi fórt varázsoltak a vírusveszély miatt érthetően foghíjas nézőtéren helyet foglalók legnagyobb gyönyörűségére. Ezzel végképp el is dőlt a meccs
Bár következett egy párperces váci gólcsend az amúgy nem túl színvonalas összecsapáson, de Grosch Vivien (képünkön) kiválóan pótolta Diószegit - góljaival megnyugodott a Vác és ismét nőtt az előnye. A két csapatban ezúttal az átlövők nem sziporkáztak, mindkét oldalon a pozíciós játékot erőltették, időnként egy-egy kiváló egyéni megmozdulással vegyítve.

Összességében a látottak alapján a váciak teljesen megérdemelten nyerték ilyen fölénnyel is a meccset, megismételve a tavalyi kilencgólos idegenbeli sikert és csak eggyel szűkebbre véve a tízgólos hazai diadalt. Reméljük, hogy a korábbiakkal ellentétben a mai győzelmet nem kell majd a koronavírus miatt a kukába dobni…
A váci csapat legközelebb vasárnap este hatkor Székesfehérváron lép pályára.

VÁCI NKSE - MTK BUDAPEST 31-22 (16-11)
Vác, 350 néző. V: Hargitai Gábor, Markó Gábor

VÁC: 7 TRIFFA ÁGNES – - Diószegi Nikolett, 6 HÁMORI KONSZUÉLA 5, 6 Lakatos Rita 1, 7 HELEMBAI FANNY 5, 5 Kácsor Gréta 4, 6 SANJA RADOSZAVLJEVICS 5
Csere: - Bukovszky Anna (kapus), 5 Szabó Laura 3 (2), - Szeberényi Flóra, 7 GROSCH VIVIEN 4, 5 Kuczora Csenge 1, - Szondi Zsófia 1, - Bárdy Noémi
Edző: Szilágyi Zoltán

MTK: Suba – Dávid-Azari 2, Dakos 2, Szabados, Szöllősi-Zácsik 2, Marincsák 3, PELCZÉDER 4
Csere: GYŐRI (kapus), Szekerczés 1, Pál T. 4 (2), Juhász Eszter 1, Bujdosó-Gerháth 2, Sári 1, Sallai
Edző: Golovin Vlagyimir

Kiállítások: 10 perc, ill. 4 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 4/2
Az eredmény alakulása. 11. perc: 5-5. 15. p.: 9-5. 21. p.: 13-9. 33.p.: 17-14. 41. p.: 24-14. 50. p.: 26-20. 55. p.: 30-21.

Szilágyi Zoltán: – Büszke vagyok rá és nagyon örülök a győzelemnek. Igazi csapatmunkával okosan kézilabdáztunk. Az erőnket sikerült jól beosztani és a játékosok szinte végig betartották az előzetesen megbeszélteket.

Feladó: Városháza