Közélet [2020. szeptember 9., szerda]
Vác, Újbuda – az uniós források lehetősége

Folytatva a kormánytól független források megszerzésére irányuló tapasztalatszerzést, városunkban tárgyalt Újbuda önkormányzatának egyik vezetője.

Matkovich Ilona a Városházán fogadta Barabás Richárdot, Budapest XI. kerületének alpolgármesterét és asszisztensét, Ábrahám Mátét. Váci részről a megbeszélésen polgármesterünkön kívül jelen volt Ferjancsics László alpolgármester, Grmela Judit aljegyző, Iványi Károlyné kabinetvezető, Varga Katalin intézményvezető és Szabó László referens.

A megbeszéléseken az aktuális önkormányzati feladatok áttekintése és a kölcsönös tájékoztatás mellett a fő téma az a nyertes újbudai uniós pályázat volt, mely során az Európai Bizottság 11 európai önkormányzat – köztük Újbuda – innovációs elképzelésére nyújt jelentős összeget. Mint azt Barabás Richárd elmondta, az Európai Regionális és Fejlesztési Alapból az unió innovatív, fenntartható városfejlesztéssel kapcsolatos kezdeményezéseket támogat. Az elnyert 1,5 milliárdos forrást a kerület olyan kulturális közösség létrehozására fordítja, mely az internetes lehetőségeken alapul.

A tárgyalás váci résztvevői megismerhették a nyertes pályázat kialakításának, beadásának és az elbírálás szempontjainak részleteit, így a jövőben az új uniós pályázati ciklus hasonló lehetőségeivel már városunk is megpróbálhat élni.

Feladó: Városháza