Közélet [2020. szeptember 13., vasárnap]
Tájépítész-hallgatók vizsgálják a város zöldfelületeit

Folytatják a város fafelmérését, újratervezik a Munkácsy-parkot és vizsgálják az ártéri tanösvényt a Szent István Egyetem tájépítész hallgatói, akik egyhetes szakmai gyakorlatukat töltötték Vácon.

A fiatalok a Munkácsy parkot tanulmányozva alternatívákat dolgoznak ki a terület átalakítására annak érdekében, hogy az jobban szolgálhassa a pihenni vágyókat. Elvégzik az ártéri tanösvény ökológiai és állagvizsgálatát is, amely szükséges a tanösvény látogathatóvá tételéhez. A fiatalokat Matkovich Ilona polgármester, Jess Kinga önkormányzati képviselő, tanácsnok és Bíró György környezetvédő tájépítész fogadta a Városházán.

A Szent István (akkor Kertészeti) Egyetem Tájvédelmi Karával még 1996-ban kötött együttműködési megállapodást Vác önkormányzata. Ennek értelmében a város szakmai feladatokat biztosít a diákoknak, akik cserébe szakirányú elméleti segítséget nyújtanak az itt élők számára. A közös munka eredményeképp jött létre a többi közt a Gyadai tanösvény, a sződligeti kerékpáros pihenő, valamint elkészültek a helyi védettségű természetvédelmi területek kezelési tervei is.

Feladó: Városháza