Közélet [2020. szeptember 12., szombat]
Hivatalosan is átadták a felújított sportcentrumot

Szombaton délelőtt tartották meg a váci Kosdi utcában található, és immár Vanyek Béla Sportcentrum nevet viselő létesítmény avató ünnepségét.

A még a 2018-as választást megelőzően meghozott kormánydöntés szerint a Váci Reménység SE számára az állam 774 millió forintot biztosított a teljes felújításra. A beruházás kivitelezése egy ideig húzódott, melynek következménye lett, hogy az adott összegből az eredetileg tervezett műszaki tartalom nem valósulhatott meg. Az új vezetésű váci önkormányzat mindenben segítette a tervek megvalósulását, a Kosdi utca út- és járdaburkolatának kismértékű módosításához is hozzájárult.

A munkák tavaly nyáron kezdődtek és egy esztendő alatt fejeződtek be. A sportolók pár hete már birtokukba vették a létesítményt, ma pedig megtartották a hivatalos átadót is.

Az ünnepi eseményen a klub elnöke, Kovács Örs Levente (képünkön) köszöntőjét különböző sportversenyek, bemutatók követték. A résztvevők megemlékeztek a nemrég elhunyt váci atléta edzőre, a Pro Urbe díjas Szikora Gyulára. Délután egykor Beer Miklós nyugalmazott megyéspüspök szentelte fel a megújult létesítményt. Az avatóünnepségen városunk polgármesterén, Matkovich Ilonán kívül jelen volt az országos vívószövetség, továbbá az atlétikai szövetség alelnöke és Vác országgyűlési képviselője is.

A sportcentrum hivatalos átadóját a Misztrál zenekar előadása zárta.

Feladó: Városháza