Sport [2020. szeptember 13., vasárnap]
Kézilabda – Végig kézben tartott meccs, infarktusos zárással

Egy-egy bajnoki győzelem és vereség után a női kézilabda élvonal 3. fordulójában szinte végig vezetve nyert idegenben a váci hölgykoszorú: Alba Fehérvár KC – Váci NKSE 27-30 (13-14).

A vírushelyzet miatt várhatóan sajnos hektikus idei bajnokság első két fordulójában mindkét hölgykoszorú megnyerte hazai mérkőzését és elvesztette az idegenben lejátszottat. Hogy ez ne így folytatódjon, arra az adta a váciak reményét, hogy az eddigi közös ellenféllel (MTK) szemben ők meggyőzőbbek voltak, mint vendéglátójuk. Igaz viszont, hogy a mieink az utóbbi időben rendre szenvedtek a fehérvári csarnokban. Jelentős eltérés a két együttesnél, hogy a hosszúra nyúlt bajnoki szünetben a váciaknál nem történt nagy játékosmozgás, míg a hazaiak alaposan módosítottak az előző évben látott játékoskeretükön.

A szerdai találkozón enyhe agyrázkódást szenvedett Diószegi Nikolett szerencsére vállalni tudta a játékot. A mieink dobták az első gólt, ám ideiglenesen fordítani tudott az Alba. Valamivel kevesebb támadást rontott ezt követően a Vác, így kétgólos előnyre tett szert. Ám ennek nem sokáig örülhettünk – 5-5-nél jött is Szilágyi Zoltán időkérése. Mindkét kapus jól védett az első negyedórában, melynek végéig rendre kiegyenlítette ellenfelünk az egygólos előnyünket.

A folytatásban felpörögtek és jobb hatásfokkal támadtak a mieink, így a meccs harmadánál már hárommal vezettek (21. perc: 7-10.) Mivel tovább sorakoztak az eredménytelen akciók mindkét kapu előtt, egy ideig maradt is a biztató fór, ám a félidő hajrájában másfél perc alatt „sikerült” ezt leadnia a váciaknak. A szünet előtti utolsó két perc gólesőjéből picivel jobban jött ki együttesünk, így minimális fórral mehetett az öltözőbe.

A térfélcserét követő újabb fehérvári egyenlítés után belelendültek a mieink. A találkozó kétharmadánál – miután szinte minden, támadásban pályán lévő játékosunk dobott egy gólt – már öt találattal vezetett a VNKSE (40. perc: 15-20). A vendéglátók időkérése utáni percekben is 4-5 találatos vendégelőnyt mutatott az eredményjelző. Átlövéseink most sem voltak hatékonyak, szerencsére Sanja Radoszavljevics hibátlanul használta ki helyzeteit és Szabó Laura is bedobta a heteseket.

A mérkőzést záró tíz perc a váci időkérés ellenére hazai gólokkal indult, majd a hajrá öt perce három találatnyi – 23-26 – váci előnnyel kezdődött. Sőt, a már 7. gólját szerző Lakatos Rita ezt még növelte is. Ám ismét nekidurálta magát a Fehérvár és 2 perccel a lefújás előtt feljött egy gólra (26-27). Száz másodperc volt hátra, egy találatos váci előnynél kénytelen volt Szilágyi Zoltán ismét időt kérni. A helyzetig kijátszott támadás végén pedig Diószegi Nikolett végleg döntött.

Váci gólszerzők: Lakatos Rita 7; Diószegi Nikolett és Sanja Radoszavljevics 5-5; Helembai Fanny 4; Szabó Laura 4 (4); Hámori Konszuéla 3; Kácsor Gréta 2.

A Váci NKSE a következő (hétközi) játéknapon ismét utazik: szerdán az eddig meghökkentően jól szereplő – a Fraditól elszenvedett vereség mellett idegenben egy-egy góllal nyertek a DVSC és az MTK ellen! – Mosonmagyaróvárhoz látogat. A találkozó este fél hétkor kezdődik.

Feladó: Városháza