Sport [2020. szeptember 14., hétfő]
Labdarúgás – A kétgólos hátrány fele megmaradt

Ismét a mostanában megszokott végeredményt hozta a harmadosztályú váci focisták bajnokija. Sajnálatos módon a szerdaihoz hasonlóan ennek újra az ellenfél örülhetett: Vác FC – Taksony 1-2 (0-1).

A két csapat eddigi mérlege hasonlóan mutatott, de a vendégeknek 2 ponttal szerényebb volt a meccs előtt a ponttermése. Ám a megszerzett pontok összetétele ellenkező volt: míg a mieink döntő részben pályaválasztóként, a taksonyiak jórészt idegenben voltak eddig eredményesek. (Például a bajnoki nyitányon: Majosi SE – Taksony 1-8!). A két sorozat közül bánatunkra a riválisé folytatódott.

A most is igen mérsékelt érdeklődés mellett lejátszott találkozó első felében úgy tűnt, aligha lesz góleső a 90 perc alatt. majdnem le is pergett az játékrész gól nélkül, ám a 41. percben a vácik hálója mégis megzörrent. Sőt, a szünetet követően szinte azonnal megduplázta előnyét a helyzeteivel jól gazdálkodó látogató.

A mérkőzés érdekessége volt, hogy a szerdai meccsel ellentétben, amikor 5 alkalommal mutattak fel sárga lapot váci játékosnak, most egyetlen ilyen figyelmeztetést sem osztott ki a játékvezető a mieinknek…

Most két hét bajnoki szünet következik. Ám szeptember 19-én szombaton délután háromtól a mieink a hazai kupasorozat keretében a másodosztályú Békéscsabát fogadják a legjobb 64 közé jutásért – „természetesen” a BVSC-pályán. Döntetlen esetén hosszabbítás, majd 11-esek következhetnek a továbbjutásért.
A legközelebbi bajnoki szeptember 27-én vasárnap 16 órától Kozármislenyben lesz a Vác számára.

Feladó: Városháza