Sport [2020. szeptember 16., szerda]
Kézilabda – Az ellenfélé volt a vége

(Egyelőre?) nincs megállás: a női kézilabda bajnokság első osztályában igen sűrűn követik egymást a váci érintettségű mérkőzések. Három nappal a fehérvári diadal után ismét idegenben lépett pályára csapatunk: Mosonmagyaróvár – Váci NKSE 28-27 (15-11).

A vírushelyzet miatti többhónapos bajnoki szünetben alaposan megerősítette játékoskeretét a nem túl gazdag kézilabdás múlttal rendelkező mosoni klub. Ezt bizonyította is a pontvadászat elején, hiszen két, idegenbeli kiélezett összecsapásán (Debrecenben és az MTK csarnokában) is nyerni tudott egy-egy találattal.

A mieink eddig a papírformának megfelelő eredményeket produkáltak, így igazi erőjelzőnek ígérkezett a mai vendégeskedés. Szerencsére a már most megerőltető menetelés súlyosabb sérülést nem eredményezett eddig a váciaknál.

Jól kezdett csapatunk, hiszen az első két gólt mi szereztük, ám egy perc alatt egalizáltak a hazaiak, majd a 10. percben 4-3-nál már náluk volt az előny. A vendégakciókat sok szabálytalansággal törték szét a vendéglátók, átlövési szituációt nem nagyon tudott kidolgozni a Vác. Amikor már két találatnyi volt a hátrányunk, a 12. percben időt is kellett kérnie Szilágyi Zoltánnak.

Sajnos, továbbra sem sikerült a szükséges gyakorisággal gólhelyzetig jutnunk a nyitott védőfalában szaporán mozgó ellenféllel szemben. Megoldás lehetett volna a résekbe bejátszani a labdákat, ám beállósaink nem sok veszélyt jelentettek. A meccs harmadánál rendre a hazaiak egygólos előnyeit kellett kiegyenlíteni, majd ismét a Mosonmagyaróvár percei következtek, mivel gólszerzési próbálkozásaink erőben és irányzékban is igen haloványak voltak. Öt perccel a szünet előtt – 13-9-nél – újabb eligazítást kellett tartani a váci trénernek. Két beállóssal, hét váci támadta a folytatásban a hazai hatosfalat, ám védőmunkánk sem segítette a felzárkózást. A szünetre megérdemelt, négygólos fórral mehetett a jobban játszó, ötletesebben támadó Móvár.

A pihenőt követően eleinte felváltva estek a találatok, tehát tartotta előnyét a rivális (35. perc: 18-14). Kapuscsere után (Bukovszky Anna érkezett Triffa Ágnes helyett) fogcsikorgtva próbálta csökkenteni hátrányát a VNKSE, ami a találkozó kétharmadára eredményre vezetett (41. perc: 20-18). Néhány percig mindkét oldalon minden támadás góllal zárult, majd ismét hol itt, hol ott rezdült meg a kapuháló. A záró negyedóra elején az addigi 2-3 gólos váci hátrányt sikerült tovább faragni. Kilenc perccel a vége előtt – 23-22-nél – jött az utolsó váci időkérés. Több alkalommal támadhattunk az egyenlítésért – sikertelenül.
Következett – kétgólos hazai fórnál – az utolsó öt perc.

Majd már csak 3 perc volt hátra, amikor Sanja Radoszavljevics 26-26-ra egalizált. Sajnos, csak rövid időre, sőt, egy újabb sikertelen próbálkozást követően a mosoniak a befejező percet időkéréssel és támadással indíthatták, majd döntő gólt szereztek.

Összességében a váci játékoskeret összetételéből adódó – nem túl széles – taktikai repertoárból kiválóan felkészült hazai hölgykoszorú izgalmas véghajrá után tartotta otthon a jól küzdő Vác ellen a pontokat. Ha a legutóbbi mérkőzés után megemlítendő volt néhány kiváló egyéni teljesítmény, most szót kell ejteni arról, hogy sajnos többen gyenge formában kézilabdáztak ma. Együttesünknél a jövő nagy kérdése, hogy a sűrített bajnoki menetrendet (amelyhez remélhetően jelentős mennyiségű hazai és nemzetközi kupakötelezettség is társul majd) erővel, védekező és támadó spiritusszal mennyire bírja majd a fiatal és nem nagy variálást lehetővé tevő játékoskeret.

Váci góldobók: Sanja Radoszavljevics 6; Diószegi Nikolett és Hámori Konszuéla 5-5; Kácsor Gréta 4; Helembai Fanny, Lakatos Rita és Szabó Laura 2-2; Kuczora Csenge 1.

A Váci NKSE a bajnoki sorsolás szerint szombaton fél hattól a Kisvárdát fogadja – ha fogadja. Ellenfelünk ugyanis vírusgyanú miatt elhalasztotta a mai, MTK elleni mérkőzését, így bizonytalanná vált a váci 60 perc lejátszhatósága is. Amennyiben biztos információ lesz az esetleges váci meccshalasztásról, ezen hír frissítéseként tájékoztatjuk arról a szurkolókat.

(Képünkön a szövetségi honlap statisztikája.)

Feladó: Városháza