Sport [2020. október 9., péntek]
Evezés – Váci futamgyőzelem és C-döntő FRISSÍTVE

Ma megkezdődött Poznanban az evezősök felnőtt Európa-bajnoksága. A Vác Városi Evezős Club versenyzői közül két magyar egységben összesen hárman álltak rajthoz.

A könnyűsúlyú egypárevezősök versenyében 16 versenyző indult. Az előfutamok közül a sajátját több mint 3 másodperces fölénnyel nyerő Galambos Péter (képünkön) címvédőhöz méltó magabiztossággal jutott a holnap délelőtti elődöntőbe.

Nem jött össze viszont a kétpárevezősöknél (17 induló duó) Ács Kristóf és Bácskai Máté továbbjutása. Az előfutamok során az ötfős mezőnyben az utolsó helyen értek célba, így reményfutamba kényszerültek. Erre még ma sor is került, ám a mieink csak negyedikek lettek, így nem kerültek be az előfutamba. Számukra szombaton a C-döntővel (13-17. hely) fejeződik be a kontinensbajnokság.

***

FRISSÍTÉS!

Galambos Péter a szombat délelőtti elődöntőben - másfél másodperces hátránnyal a futamgyőztes norvég vetélytársa mögött - második helyen végzett, így holnap 10:31-től az első hat helyről döntő fináléban védheti meg tavaly elnyert kontinensbajnoki címét.
A férfi kétpárevezősök C-döntőjét megnyerte az Ács Kristóf, Bácskai Máté duó, így a 13. helyen zárta az Európa-bajnokságot.

Feladó: Városháza