Sport [2020. október 10., szombat]
Labdarúgás – Nagyon null-null

A sorsolás szeszélye folytán egymást követő három fordulóban is élvonalbeli klub második csapatával méri össze tudását harmadosztályú focicsapatunk. A sorozat második mérkőzésén: Paks II – Vác FC 0-0.

A mieink számára szokatlan időpontban, ma délelőtt 11 órakor hangzott fel a kezdősípszó a találkozón. Mindkét együttes számára nagyon fontos volt a minél több pont megszerzése, hiszen – mivel mindhárom NB III-as csoportból legalább 5 gárda kiesik a Versenykiírás szerint – a 16. és 17. helyen álló (utóbbi a Vác) csapatok igen nehéz helyzetben vannak. A mieink abban reménykedtek, hogy nem folytatódik az a sorozatuk, melynek eredményeként az eddigi hat vereségükből öt alkalommal is 2-1-re kaptak ki.

Nos, a paksi bajnokin nem folytatódott az említett sorozat: nem kapott, de nem is szerzett gólt, így egy ponttal gazdagodott csapatunk. Együttesünk egy elég eseménytelen összecsapás után az idei pontvadászatban másodszor játszott gólnélküli döntetlent és az egy tucat bajnokin gyűjtött egy tucat pontjával mai riválisával együtt maradt a kieséssel fenyegetett csapatok sorában a tabellán.

A Vác FC legközelebb is – immáron harmadszor sorozatban – egy NB I-es klub második csapatával találkozik. Október 18-án vasárnap délután fél háromkor az újpesti fakót fogadják a BVSC pályáján. A mérkőzés egyike lesz azoknak, melyek esetében a „hazai” (váci) csapat többet utazik a „vendégeknél”…

Feladó: Városháza