Sport [2020. október 14., szerda]
Kézilabda – Sajnos, a vártnál is csúnyább lett

A vírusjárvány miatt lassan már csak olyan bajnokik kerülnek lejátszásra, melyekre éppen találnak két olyan koronavírustól mentes csapatot, melyek még nem találkoztak. Ma például a Dunaújváros váci szereplése helyett a váciak utaztak Győrbe, hogy letudják a 12. fordulóbeli találkozójukat: Győri Audi ETO KC – Váci NKSE 43-19 (20-11).

Eredetileg ma a 9. fordulóban esedékes Vác – Dunaújváros meccs lett volna a soros, ám az újvárosiak jelenleg fertőzés miatt még nem léphetnek pályára. A győriekkel így megegyeztek a váci vezetők és előrehozták az amúgy három körrel későbbre tervezett Rába-parti összecsapást. (Így legalább tévénézők sem maradtak kézilabda nélkül mára, mivel ezen kívül összesen csupán egy találkozót lehetett megrendezni.)

Az esélyek egyértelműek voltak: a világ legjobb női kézilabda hölgykoszorúja ellen ráadásul a vállsérüléssel bajlódó Lakatos Rita nélkül kellett játszania a váciaknak. (A hét elején a másodosztályú kispestiektől le is igazolta a VNKSE a 25 éves irányítót, Aron Andreát - képünkön.)

A meccs váci góllal indult, majd 10 percig (4-4-ig) szépen tartotta a lépést a lassan felpörgő hazaiakkal a Kuczora Csenge irányító játékával kezdő VNKSE. A jelentős fizikai fölényben kézilabdázó győriek védőfala ellen aztán egyre inkább fennakadtak a vendégakciók és ezekből indulva kontrákból dobott gólokkal a félidő felére jelentősen elhúzott a Győr (16. perc: 11-4).

Az első játékrész második felének elején tízperces váci gólcsendet követően született ismét vendégtalálat, ám a mieink támadásában továbbra sem volt átütőerő. Nyolcgólos hátrányból aztán három váci gól született zsinórban, de tovább már nem sikerült meglepni a 7 a 6 elleni támadásainkkal a Győrt. Öt perccel a szünet előtt Aron Andrea is meglőtte az első váci gólját, ám az ellenfél magabiztosan növelte – nem egyszer üreskapus találattal – a fórját. A szünetig minden mezőnyjátékos pályára lépett a feltűnően sokat hibázó és rosszul védekező váciaknál.

A folytatásban a mieink kapuját már Bukovszky Anna védte, ám ő sem tudta megakadályozni, hogy fájóan hamar, a 32. percben 22-12-es állásnál először legyen tízgólos a különbség. A további történések sem hordoztak izgalmakat, egyre inkább edzőmeccs jelleget öltött a találkozó. A meccsidő kétharmadánál egytucatnyi góllal vezetett a vendéglátó (27-15), ráadásul Grosch Vivien csúnya térdsérülést szenvedett.

A nagy csatának nem nevezhető játék utolsó negyedórájában is döntő fölényben kézilabdázott a világklasszisok sorát felvonultató Győr. Tíz perccel a lefújás előtt a győrieknél már a váci gólszám dupláját mutatta az eredményjelző (34-17). A záró 10 percre Bálint Anna érkezett a kapunkba. Végül sem 40 kapott gól alatt nem sikerült maradni, sem az ellenfél dupla gólszámát nem tudta elkerülni a hit, játékkedv és önbizalom nélkül játszó váciaknak.

Váci gólszerzők: Kácsor Gréta 5; Kuczora Csenge 3 (2); Hámori Konszuéla, Helembai Fanny és Diószegi Nikolett 2-2; Aron Andrea, Bárdy Noémi, Grosch Vivien, Szabó Laura és Sanja Radoszavljevics 1-1.

A mainál nem sokkal több esélye lesz a sorsolás szerinti következő mérkőzésen sem csapatunknak. Ugyanis – persze, csak ha a covid-19 engedi… - legközelebb szombaton délután négytől (szintén élő tévéközvetítéssel) a siófokiak fogadják a mieinket.

Feladó: Városháza