Közélet [2020. november 19., csütörtök]
Az iskolán, óvodán kívüli diákoknak is biztosítja az önkormányzat a meleg ételt

Mint ismeretes, a középfokú oktatásban résztvevők számára otthoni, internetes tanulási forma jelenleg az előírás. Annak ellenére, hogy így megszűnt a városi középiskolákban a helyszíni diákétkezés, a váci önkormányzat a Gazdasági Hivatallal együttműködve a közétkeztetést igénybe venni szándékozó diákok számára továbbra is biztosítja az ebédellátást.

Ez a lehetőség a bezárt óvodai és iskolai csoportokba és osztályokba járók számára is elérhető – tájékoztatott Inotay Gergely (Összefogás Vácért) alpolgármester.

Kortól függően közvetlenül a diákok, vagy szüleik is igényelhetik az étkezést a gyermekek részére, amelyet a lakóhelyhez legközelebb eső váci főzőkonyhán, vagy a gyermek tanintézményének saját főzőkonyháján vehetnek át műanyag dobozokba előre csomagolva. A város a környék településein élőnek is biztosítja a szolgáltatást, ha eddig is a város biztosította számunkra a közétkeztetést. Az ebéd ára változatlan, az önkormányzat nem kér plusz térítést a dobozokért. Az igényleadás az eddig megszokott elérhetőségeken lehetséges.

Mint azt az alpolgármester elmondta, nem csak azoknak ajánlják ezt a lehetőséget, akik térítési díjat fizettek az ebédért, hanem azoknak is biztosítják a meleg ételt, akik térítési díj nélkül kapták eddig is az ellátást. Inotay Gergely biztatja a szülőket, hogy éljenek a lehetőséggel, biztosítsák a meleg ebédet gyermekeiknek.

Feladó: Városháza