Közélet [2020. december 3., csütörtök]
Az otthon tanulóknak is biztosít meleg ételt a város

Kormányrendelet értelmében jelenleg a középfokú oktatás résztvevői számára az otthoni, online tanulás a kötelező. Sajnos, városunkban a koronavírus miatt már az Árpád általános iskolában sem folyhat tanítás, a tanintézmény jelenleg zárva tart. A város azonban – ahogyan már korábban a középiskolák esetében – biztosítja a diákoknak az ebédet attól függetlenül, hogy milyen okkal (egyéni hiányzás, karantén, iskolabezárás) maradt otthon.

Annak ellenére, hogy megszűnt a városi középiskolákban a helyszíni diákétkezés, a váci önkormányzat a Gazdasági Hivatallal együttműködve a közétkeztetést igénybe venni szándékozó diákok számára továbbra is biztosítja az ebédellátást.

Ez a lehetőség a bezárt óvodai, iskolai csoportokba és osztályokba járók számára eddig is folyamatos volt, illetve akár az Árpádba, vagy éppen más intézménybe járók esetében is igénylés esetén biztosított – mondta el Inotay Gergely (Összefogás Vácért).

Az alpolgármester tájékoztatása szerint kortól függően közvetlenül a diákok, vagy szüleik is igényelhetik az étkezést a gyermekek részére, amelyet a lakóhelyhez legközelebb eső váci főzőkonyhán, vagy a gyermek tanintézményének saját főzőkonyháján vehetnek át műanyag dobozokba előre csomagolva.

A korábbi intézkedéseket megerősítve Inotay Gergely hangsúlyozta: a város a környék településein élőknek is biztosítja a szolgáltatást, ha eddig is a város biztosította számunkra a közétkeztetést. Nem csak azoknak ajánlja ezt a lehetőséget, akik térítési díjat fizettek az ebédért, hanem azoknak is biztosítják a meleg ételt, akik térítési díj nélkül kapták eddig is az ellátást. Az ebéd ára változatlan, az önkormányzat nem kér plusz térítést a dobozokért.

Az igényleadás az eddig megszokott elérhetőségeken lehetséges, emelte ki Inotay Gergely, aki biztatja a szülőket, hogy éljenek a lehetőséggel, biztosítsák a meleg ebédet gyermekeiknek.

Feladó: Városháza