Sport [2021. január 23., szombat]
Kézilabda – Ennek meg a kukában a helye

Újabb hazai mérkőzésén sem sikerült pontot szereznie a második számú európai kupasorozat csoportkörében a váci együttesnek. Ha az oroszországi diadal díszvitrinbe való volt, akkor a mai meccs helye egyértelműen a szemeteskukában van: Váci NKSE – Herning-Ikast 26-38 (13-21).

A győztes oroszországi utazásnak rossz következménye is volt: Szilágyi Zoltán vezetőedző koronavírus gyanújával otthoni karanténba kényszerült. Helyét a kispadon Németh András vette át. A vendégek 15 fős játékoskerettel érkeztek egy szerdán lejátszott sikeres bajnoki után. Érdekesség, hogy kiváló rutinos kapusuk, Sabine Englert, idősebb, mint a két váci kapus együttvéve…

A megelőző két kupameccsükből sajnos a párizsiak elleni semmilyen védekezést hozták át mára a mieink. A sokkal energikusabban, magabiztosabban kézilabdázó dánok ellen az első félidőben még sikerült kétszer egyenlíteni, ám a szünetig már hatalmas különbség volt a csapatok között. Ennek oka a védőmunka és kapusteljesítmény hiánya mellett az volt, hogy támadásban a passzív szélsőjáték mellett a beállósokat sem sikerült megjátszani. Az átlövéseink hatásfokáról nem is érdemes beszélni, továbbá a büntetőink is inkább a mi csapatunkat sújtották. A túloldalon viszont a remekül felkészített vendégek rendre úgy mentek át a váci védőfalon, mintha az nem is lett volna.

A fordulást követően előbb valamelyest szűkített hátrányán a Vác, ám a záró 20 perc már vesszőfutás volt a csapatnak. A különbség folyamatosan nőtt még úgy is, hogy különböző védekezési formával próbálkozott a VNKSE. A legnagyobb dán fór 15 gól volt, amin a találkozó záró három hazai találat sem tudott jelentősen kozmetikázni.

Váci gólszerzők: Lakatos Rita 8(3); Diószegi Nikolett és Hámori Konszuéla 4-4; Helembai Fanny és Sanja Radoszavljevics 3-3; Kácsor Gréta 2; Szabó Laura 2(2).

Németh András: – Rengeteg ziccert és öt hetest is kihagytunk, de nem tudtunk alkalmazkodni a játékvezetői felfogáshoz sem. Nagy sebességkülönbség volt a két csapat között és a kapusok közötti teljesítménykülönbség is oka volt a vereségünknek. Ami szűkebb lett volna egy hatékonyabb támadásbefejezéssel.

A csoportkör első fele után, három lejátszott találkozón, 2 pontot gyűjtött Vác. Legközelebb a mai meccs „visszavágójára” hivatalos a kupasorozatban csapatunk: február 6-án, szombaton magyar idő szerint délután négytől Ikastban szerepel. Addig azonban előbb 27-én 16 órakor Szombathelyen, majd 30-án délután negyed háromtól a váci sportcsarnokban a dunaújvárosiakkal szemben lép pályára az együttes – természetesen továbbra is zárt kapuk mögött.

A csoportban a vasárnapra tervezett Paris ’92 – HC Zvezda találkozó elmarad. Az orosz csapat a szigorított francia víruselőírások miatt nem utazott el a mérkőzésre.

Fotó: Kovacsics József

Feladó: Városháza