Sport [2021. január 27., szerda]
Kézilabda – Lemásolták az érdi győzelmet

Ezúttal a bajnoki pontokért folytatta erőltetett menetelését a váci kézilabdás hölgykoszorú. Szerdán délután a jó erőkből álló, ám mostanában a vártnál gyengébben produkáló vasiak otthonába látogattak: Hungast Szombathelyi KKA – Váci NKSE 30-33 (15-13).

Váltott vezetéssel indult a találkozó, majd váci vezetés után a 10. perc végére emberelőnyben ledolgozta kétgólos hátrányát a hazai csapat (4-4). Mivel sorra kaptuk a beállós posztról a gólokat, átvette a vezetést a vendéglátó. Gyorsan időt is kért Németh András. Nagyon nehezen kerültek helyzetbe a mieink és a félidő derekán már 8-5 volt az állás.

A játékrész második fele kölcsönös hálózörgetéssel indult, majd mindkét kapu előtt rendre hibázott a támadó fél. Tartotta 2-3 találatnyi fórját a Szombathely, a vendégek időnként látványosan szenvedtek a pályán. A váci védőmunka hatékonysága ismét egészen közel járt a semmihez. Szabó Laura büntetőjével sikerült a hajrában felzárkózni egy gólra, de az utolsó találatot is a Vác kapta.

A pihenőt követően gyorsan sikerült egyenlíteni, majd egy kontrából már 17-16-ra a váciaknál volt az előny. Sajnos, nem sokáig, mert újra jöttek a váci hibák támadásban. A másfél perc alatt kapott 3 gól újabb váci időkérést „eredményezett”. Újra csak másodpercekre fordított a vendég hölgykoszorú. Bukovszky Anna pár szép védése 23-21-es előnyt jelentett a találkozó kétharmadánál.

Mivel 25-22-re ellépett a hazaiaktól a feljavult VNKSE, a hazai tréner is eligazította tanítványait. A záró negyedóra kétgólos váci előnnyel indult. Ám visszavette a vezetést a Szombathely, mert átmenetileg minden ötlet eltűnt a támadásainkból. Szerencsére ismét fordult a kocka és pár percig az ellenfélnek kellett egyenlítgetni. Majd következett – 28-29-nél – egy párperces gólcsend. Öt perc volt hátra, amikor ismét sikerült 2 találatnyi fórt kiszorgoskodni.

Sőt, 4 perccel a lefújás előtt 31-28 lett ide. Két perc volt hátra, amikor 29-32-nél Bukovszky Anna ismét remekül hárított. Ez volt a mindent eldöntő pillanat, ugyanis már csak egy-egy gólra maradt ideje a csapatoknak.

Összegezve elmondható, hogy csapatunk rossz meccskezdés után a szünet után feljavult és mindenképpen dicséretes küzdeni akarásával fontos két pontot zsebelt be. Ugyanakkor a győzelemhez kellett a kezdőhetesünk nagy szíve is, ugyanis – mint az a képünkön látható statisztikából kitűnik – ők egyenként átlagban több mint 56 percet töltöttek a pályán a 60-ból! Ami még érdekes: a mérkőzés alakulása, az eredmény alakulása szinte tökéletesen megegyezett az érdi bajnoki történéseivel, még a végeredmény is majdnem ugyanaz lett.

Váci gólszerzők: Lakatos Rita 7; Sanja Radoszavljevics 6; Szabó Laura 6/5, Kácsor Gréta 5; Diószegi Nikolett és Hámori Konszuéla 4-4; Helembai Fanny 1.

Egy tucat bajnoki összecsapáson tehát már túl van ebben a hektikus lebonyolítású, coviddal tűzdelt bajnokságban a váci hölgykoszorú. A mieink eddig 7 győzelem mellett 5 vereséget számlálnak. Legközelebb – figyelem: élő tévéközvetítés (Duna World) miatt időpontváltozás! – január 30-án szombaton délután negyed háromkor a dunaújvárosiakat fogadja a VNKSE.

Feladó: Városháza