Közélet [2021. január 30., szombat]
Elkészült az első idei Váci Hírnök

Ebben az esztendőben is a már megszokott színes tartalommal és fotókavalkáddal jelenik meg az önkormányzat hivatalos havilapja, a Váci Hírnök. Az ingyenes kiadvány idei első számát a napokban kezdik el eljuttatni a váci lakásokba, de digitális változata letölthető honlapunkról is: http://www.vac.hu/docs/VaciHirnok_A4_2021_januar.pdf

Az újságban olvasható Matkovich Ilona polgármesteri évköszöntője. Megtudható a lapból, hogy milyen módon kívánja megszüntetni a város közvilágítással kapcsolatos régi problémáját az új rendszerű közvilágítást vezérlő rendszer. Szemléletes grafikon mutatja be, hogy mit is jelent a váci emberek számára a félmilliárdos bevételkiesést jelentő kormányzati elvonás. Ismertető található arról is, hogy milyen koncepció mentén változtatta meg az új városvezetés a korábbi vagyonherdálást valódi vagyongazdálkodássá.

Ezúttal három – szakbizottsági és képviselő-testületi jogkörben meghozott - polgármesteri határozatsort ölel fel a döntésekről beszámoló írás. Dr. Bánhidi Péter ad tájékoztatást a lapban az aktuális oltási helyzetről. Ezúttal egy fotósról és egy testépítőről található interjú a friss lapban, a sportoldalon pedig a kézilabdásaink legutóbbi mérkőzéseiről, valamint a többi csapatsportágban remélt bajnoki folytatás mikéntjéről olvashatnak.

Az anyakönyvi hírek és a részletes ingatlanhirdetések mellett természetesen ezúttal is megtalálható a patikák ügyeleti rendje. Két szépkorú váci polgárt is köszöntenek a szerkesztők, akik felidézik a közelmúltban elhunyt két megbecsült újságíró kolléga emlékét is.

Feladó: Városháza