Sport [2021. február 20., szombat]
Kézilabda – Befejezték a váciak az EHL csoportkörét

Vereséggel zárta és a négycsapatos csoport utolsó helyén végzett a második számú nemzetközi kupában a váci hölgykoszorú. A továbbra is tartalékos csapatunk hazai pályán kapott ki orosz riválisától: Váci NKSE – HC Zvezda Zvenyigorod 29-30 (15-17).

A két csapat csehovi találkozóján a mieink remekeltek, míg a sokkal jobb fizikai felépítésű Zvezda felkészületlenül és tartalékosan állt ki arra a meccsre. Ráadásul a 33-29-es váci diadalt hozó hatvan perchez képest tovább szűkült a magyar csapat játékoskerete: Lakatos Rita sem játszhatott a mai mérkőzésen. Még nem teljesen egészségesen, de már pályára léphetett viszont Diószegi Nikolett és Helembai Fanny. Az oroszok több játékossal kiegészültek és 14 játékost neveztek a számukra nagyobb téttel bíró mérkőzésre.

Csapatunkban Kácsor Gréta volt az irányító, beállós poszton Szabó Laura kezdett, a balszélen pedig a nyáron eligazoló Sanja Radoszavljevics helyett a jól teljesítő Szondi Zsófia kapott sokperces bizalmat.

A hatvan perc elején nagyon kitűnt, hogy melyik együttesnek fontosabb az eredmény. Mindkét csapat csere nélkül volt a pályán védekezésben és támadásban, ám míg a mieink az első akciógóljukat csak a 10. percben dobták a jól záró oroszok hálójába, a túloldalon már ötször kellett kapott gólt követő középkezdéshez vonulni.

Az első félidő középső harmadában jobbára minden támadás góllal fejeződött be, a vendégek tartották 3-4 találatnyi előnyüket. Alig telt el negyedóra, amikor Hámori Konszuéla már másodszor kapott kétperces kiállítást.

A játékrész második felében hibaszámban az oroszok felzárkóztak a hazaiakhoz, sikerült is a mieinknek egyenlíteni (25. perc: 13-13). Sajnos, a vendégek edzőjének időkérése hasznosult és az első 30 percben már minden mezőnyjátékosát bevető Zvezda ismét előnyt harcolt ki.

A pihenő után kinyílt a gólzsák, az első percekben rengeteg gól esett, de ekkor még nem sikerült egyenlíteni. Hámori Konszuéla csak támadásban volt a pályán, neki kellett a most is roppant passzív Kácsor Gréta és a ziccerekben rendre hibázó Aron Andrea helyett is gólhelyzeteket kialakítania. A találkozó kétharmadánál végre ismét azonos gólszámmal volt mindkét együttes (41. perc: 23-23). Végig érezhető volt, hogy csak egy picivel kellene jobban kézilabdáznia csapatunknak és fordíthatna, ezzel megszerezhetné a csoportharmadik helyet.

Sajnos, hiába volt mindenki tisztában azzal, hogy a vendégeknél az első meccsen hiányzó Natalia Nyikityina remek játékos, ő hátára vette egyre fáradó csapatát és 9 góljával a mezőny magasan legjobbja volt. A záró tíz percre 27-27-es állással fordultak a két hölgykoszorú tagjai. Ekkor 4 perces gólcsend következett, érezhető volt, hogy amelyik fél gólt dob, komoly lépéselőnybe kerül. Sajnos, ez a Zvenyigorod volt, mivel a hajrában közel tíz percig nem talált a kapuba az érthetetlenül feszült váci együttes. (Mindeközben kimaradt pár váci ziccer és egy hetes is.)

Újra 3 találat lett a hazaiak hátránya és a VNKSE elvesztett egy olyan 60 percet, amit – annak ellenére, hogy egyszer sem vezetett – egy hajszálnyival jobb produkcióval megnyerhetett volna a kintihez hasonlóan most is meglepően halovány riválisával szemben.

Váci gólszerzők: Diószegi Nikolett és Hámori Konszuéla 5-5; Szabó Laura 5(2); Szondi Zsófia 4; Kácsor Gréta 3(1); Aron Andrea és Bárdy Noémi 2-2; Helembai Fanny, Pálffy Anna és Sanja Radoszavljevics 1-1.

Szilágyi Zoltán: - Bosszús vagyok, mert több volt ebben a meccsben. Csak magunkat okolhatjuk, mert érthetetlenül feszülten kézilabdáztunk. Fontos helyzetekbe hibáztunk bele nem tudtuk a lehetőségeinket kihasználni. Többször is sikerült hátrányból visszajönnünk, de hektikus volt a játékunk. Egy kicsivel kellett volna csak jobb teljesítmény a sikerhez.

A VNKSE 4. helyen fejezte be a csoportkört. A mieink számára most egy fontos bajnoki következik: február 24-én szerdán 18 órakor a tervek szerint a DVSC látogat a váci sportcsarnokba.

Fotó: Kovacsics József

Feladó: Városháza