Sport [2021. február 21., vasárnap]
Labdarúgás – Folytatódik a tavaszi szezon a harmadosztályban

Két mérkőzést még tavaly év végén lejátszottak a labdarúgó NB III-as bajnokság második köréből a csapatok (Rákosmente – Vác 1-3 és Vác – Iváncsa 0-0), így február zárónapján a tavaszi 3. fordulóval folytatódik a Közép csoportban is a pontvadászat.

A Vác FC szakmai irányítását a télen Csank János vette át, munkáját továbbra is vezetőedzői feladatkörrel Burzi Attila segíti. Csapatunk a stadion régóta húzódó felújítása miatt eddig is minden, pályaválasztása mellett megrendezett bajnokiját a városon kívül vívta, mint ahogyan várhatóan a tavaszi idényben is a BVSC zuglói sporttelepén lesz „otthon” a pontvadászat során az együttes.

A húszcsapatos csoport 15. helyét elfoglaló váciak – a mieinket követő együttesek már kieső pozícióban vannak – játékoskeretében lényeges változás a téli szünetben nem történt.

A Vác FC a rajtra való felkészülés edzései közben az edzőmeccseken fokozatosan erősebb ellenfelekkel találkoztak. Két megyei első osztályú ellenfél (Budakalász – Vác 1-3 és Veresegyház – Vác 2-2) után NB III-as riválisok következtek (Cegléd – Vác 4-2, BVSC – Vác 0-0, Hatvan – Vác 1-4, Újpest II – Vác 0-3). A bajnoki főpróba a harmadosztályú bajnokság Keleti csoportját vezető Tiszakécske otthonában 2-1-es váci vereséggel zárult.

A tervek szerint az első tavaszi bajnokin (február 28. 11 óra) a Honvéd második csapata fogadja a váci gárdát.

(Képünkön a Vác FC további menetrendje.)

Feladó: Városháza