Sport [2021. március 21., vasárnap]
Labdarúgás – Semmit sem ért a nagy mezőnyfölény

A bajnokság harmadik vonalának Közép csoportjában ma lejátszott találkozón a két, kieséstől menekülő együttes csatájából a hazai legénység jött ki győztesen: Szekszárdi UFC – Vác FC 1-0 (1-0).

Az egy hete vírusfertőzés miatt elhalasztott váci bajnoki – melyet a tervek szerint március 24-én szerdán 15 órától pótolnak a váci stadionban – helyett ismét idegenben lépett pályára ma délután a váci gárda. A találkozó előtti napokban már kiengedték a váci szakmai igazgatót, Csank Jánost a kórházból, viszont sérülések és betegségek miatt többen hiányoztak csapatából.

A vendéglátó, utánpótlásképzésre koncentráló, így fiatalokból álló hazaiak számára a folyamatos kiesés elleni harcban fontos lett volna a győzelem, viszont a váciak is szerettek volna minél inkább eltávolodni a tabella kieső helyeitől.

Élénk iramban kezdtek a csapatok, az első negyedórában jobbára a váciak birtokolták többet a labdát. Mégis, a 17. percben egy kontra után a kiugró hazai csatárt nem sikerült utolérni, így magabiztosan helyezett a váci kapu bal alsó sarkába, 1-0. A gól után sem változott a játék képe, támadott a Vác, de a hazai ellentámadásokban több volt a gólveszély. A félidő hajrájában beszorította ellenfelét csapatunk, ám komolyabb helyzetet nem sikerült kialakítani.

A szünet után is nagy volt a mieink fölénye, de a hazaiak hagytak ki egy újabb gólhelyzetet az 51. percben. Nagy küzdelem folyt a pályán, de kevés kidolgozott akciót láthattunk. A 66. percben megint nagy szerencsével úszta meg a kapott gólt a Vác: ismét egyedül vezette kapunkra a labdát a hazai csatár, ám pár centivel a bal alsó sarok mellé ment a lövése. A 71. percben egy 21 méteres váci szabadrúgást hárított bravúrral a hazai kapus.

A záró negyedóra elejére ismét teljesen beszorult a Szekszárd. Sorra jöttek a váci támadások, szögletek és felívelések. A hazaiak azonban jól romboltak, a mieinkben pedig szinte semmi kreativitás nem volt. Nem is sikerült még az egy pontot sem megmenteni egy láthatóan a mieinknél szerényebb játékerőt képviselő, ám roppant szervezett és lelkes ellenféllel szemben.

A képünkön látható tabella mutatja, hogy az egy meccsel kevesebbet játszó váciak jelenleg a legrosszabb még bennmaradó helyet foglalják el.

Feladó: Városháza