Sport [2021. április 3., szombat]
Kézilabda – Most az első félidőt is megnyertük

A végső bajnoki helyezés szempontjából is fontos mérkőzésen fogadta ma a váci sportcsarnokban az egyik legnagyobb riválisát élvonalbeli kézilabda együttesünk: Váci NKSE – Motherson- Mosonmagyaróvári KC 30-27 (14-11).

Ijesztően indult a találkozó, mert az első percekben a vendégek nagyon pattogós, koncentrált védekezése ellen igen nehezen találták a mieink az utat a kapuig. Az első hazai hálózörgetésre 7 percet kellett várni. Szerencsére a mieink védőmunkájára sem lehetett panasz, így bizony elég gólszegény lett az első 10 perc.

Kétgólos mosoni fór után kaptak lábra a mieink támadásban, igaz, csak a szélsőinknek sikerült gólokat dobni egy ideig. Fontos mozzanat volt, amikor a Hámori Konszuéla elleni fejre ütést piros lappal büntették a játékvezetők: a vendégek gólérzékeny átlövője, Simona Szarková ülhetett fel a lelátóra.

Érdekes volt a váci góltermés összetétele az első játékrészben. Az első nyolc találatunk közül hat született szélről, egy pedig hetesből. Csupán egy Kácsor-gól színesítette a repertoárt. Majd jött a váltás és Szabó Laura keserítette rendre a vendégek hálóőrét góljaival.

A második játékrész hasonlóan indult, mint az első: most is percekig nem sikerült akciógólt szereznie a váci csapatnak. Az első 10 percben inkább a vendégek akarata dominál, szerencsére csak egy gólt faragtak a félidei hátrányukból. Aztán a jócskán megszaporodó mosoni bakimennyiséget remekül kihasznált a VNKSE. A 40. és az 50. perc között a megszerzett labdákkal kontrázva 18-16-ról 27-19 lett az állás. Ez már megnyugtató előny volt.

A záró percekben a mieink koncentráltsága csökkent, így az előny is. De a győzelmet nem fenyegette semmi, sőt, az egymás elleni összevetésben is már a váciak állnak jobban.

Váci góldobók: Sanja Radoszavljevics 10; Szabó Laura 8 (4); Diószegi Nikolett és Helembai Fanny 4-4; Kácsor Gréta 2; Aron Andrea és Hámori Konszuéla 1-1.

Szilágyi Zoltán: – Büszke vagyok erre a győzelemre, mert egy feszült hangulatú mérkőzésen a jó erőkből álló közvetlen riválisunk ellen sikerült nyerni. Jól, időnként remekül védekeztünk és a második félidő közepén a megszerzett labdákkal komoly előnyt harcoltunk ki. A hajrában már kevésbé koncentráltunk és ezt a szokása szerint végig kiválóan küzdő mosoniak jól használták ki hátrányuk csökkentésére.

A mieink éppen egy sorozatmeccses időszakban vannak. Legközelebb szerdán este hatkor Kisvárdára látogatnak, majd április 10-én szombaton a Magyar Kupa négyes döntőjébe jutásért szintén 18 órakor fogadják a Fradit.

Fotó: Kovacsics József

Feladó: Városháza