Sport [2021. április 4., vasárnap]
Labdarúgás – Tavaszi feltámadás? FRISSÍTVE!

A húsvétvasárnap lejátszott váci érdekeltségű NB III-as meccs kérdése az volt: vajon mutatja-e a feltámadás jeleit a továbbra is igen veszélyes tabellapozícióban található Csank-gárda. Nos, az idegenbeli összecsapás azt mutatta, hogy a mieink javuló formában vannak és talán el tudnak majd távolodni a kiesőzónától: Dabas-Gyón – Vác FC 1-2 (0-2).

Az előző hetekhez hasonlóan ezúttal is foghíjas volt a váciak játékoskerete, többen hiányoztak sérülés és betegség miatt. Remény adott, hogy a csapat kétségkívül legjobbja, Halasi Péter letöltötte eltiltását és elfoglalhatta helyét a kapuban. A két dabasi legénység közül a gyengébb hazaiak az eddigi 26 meccsükön 11 ponttal szereztek többet a mieinknél és a középmezőny élén, a 8. helyről várták az összecsapást.

Mint ismeretes, a Vác a játéknap előtt a Közép csoport 15. helyén állt, utána már mind az 5 együttes kieső pozícióban volt. (A három csoport legrosszabb 15. helyezettje is búcsúzhat a harmadosztálytól. A forduló előtt ez a váciaknál 2 ponttal szerényebb gyűjtést abszolváló, alig kétezres kisközség, Tállya gárdája volt a Keleti csoportból.)

A mai bajnokin szervezett, okos játékkal kezdett csapatunk. A biztonságos játékstílushoz hozzátartozott, hogy a megszerzett labdákat megbecsülték a mieink, így meg tudták fékezni a gyors gólszerzésre aspiráló vendéglátókat, Sőt, még negyedóra sem telt el a találkozóból, amikor Szalánszki Gergő révén a vezetést is megszerezte a Vác, 0-1.
A folytatásban persze, igyekezett minél előbb egyenlíteni a hazai legénység, de támadásaikat jól szűrték meg a váciak. A gyors kontrák ráadásul magukban hordozták az újabb gólunkat, melyet a 34. percben Sóron Tibor hálózörgetése be is igazolt, 0-2. Az első játékrész így megérdemelt vendégvezetéssel zárult.

Ahogyan várni lehetett, a folytatásban a hazaiak nagy elánnal próbáltak szépíteni. Ez 7 perc elteltével 11-esből sikerült is nekik, 1-2. Ezt követően már csak az maradt a kérdés, hogy a mieink koncentrált védőmunkája ellenáll-e a meg-megújuló dabasi akcióknak. Szerencsére ellenfelünk a sikertelen támadások után egyre idegesebb lett, pontatlanságaikat jól használta ki együttesünk. Az izgalmas hajrában is sikerült megtartani a minimális előnyt. És, hogy mennyire fontos volt Halasi Péter visszatérése a kapunkba, bizonyítja, hogy hálóőrünk pár perccel a vége előtt büntetővédésével oroszlánrészt vállalt a győzelemből.

A Vác ezzel nagyon fontos három pontot rabolt az esélyesebb gárda otthonából és egy helyet javítva fellépett a tabella 14. helyére.

A mieink legközelebbi bajnokijára a sorsolás szerint április 11-én vasárnap fél öttől a 25 pontjával kieső helyet elfoglaló Körösladány ellen kerül(ne) sor a váci stadionban. A bizonytalanságot az adja, hogy a vendégek mai bajnokija a csapatnál felbukkanó vírus miatt elmaradt.

FRISSÍTÉS!
Amint várható volt, a körösladányi csapatnál felbukkanó vírusfertőzés kihatással van a tervezett vasárnapi váci bajnokira is. A találkozót az MLSZ közleménye szerint május 5. szerda 17.30-as kezdéssel pótolják.

Feladó: Városháza