Közélet [2001. május 18., péntek]
Nyugdíjba vonult a váci állomásfőnök

NAGY LAJOS, Vác város állomásfőnöke több évtizedes, hűséges vasutas pálya után „A vasút szolgálatáért” ezüst fokozatú kitüntetéssel 2001. május 1-én vonult nyugdíjba. Vasutas pályáját 1955-ben Vácott kezdte, a Pályafenntartási Főnökségen lépett szolgálatba. Később forgalmi szolgálattevőként dolgozott és ez idő alatt végezte el a vasúti tisztképző iskolát is. 1968-tól Zebegény, majd 1976-tól egészen nyugdíjba vonulásáig Vác állomásfőnöke volt. Vezetése alatt újult meg a váci vasútállomás, ünnepelt a Vác-Budapest és a Vác-Párkány-Nána vasútvonal is. Az első gőzüzemű vasút indulásának 150. évfordulós ünnepségén 1996-ban Baross Gábor díjjal ismerték el erőfeszítéseit.
Nagy Lajos lelkes, tevékeny emberként mindig is fontos szerepet töltött be a város életében, kitartó munkával vezette sikerre az állomás kollektíváját, a várossal közös programokban aktívan részt vett, a gondokban önzetlenül segített, a sportolók a mai napig számíthatnak rá.
Öröm volt együtt dolgozni a halkszavú, ám tettrekész állomásfőnökkel és biztos, hogy sokszor fog még mindannyiunknak hiányozni. A munka helyett azonban szívből kívánunk békés nyugdíjas éveket, családjában, magánéletében sok-sok örömet, otthonába meleg napsütést, baráti vendégsereget! Munkásságát, fáradozásait köszönjük, a váci közéletbe, városunk rendezvényeire szeretettel visszavárjuk!

Feladó: Városháza - Polgármesteri Kabinet - V.K., info@varoshaza.vac.hu